Article image

Matoušek po superšanci, dívat se na to radši nebudu

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
2:1
FORTUNA:LIGA, 8. kolo ne 1. 9. 2019, 16:30
Reportáž

Terčem narážek a úsměvů se stal po vítězném zápase s Ostravou Honza Matoušek, který zahodil doslova nezahoditelné. Utkání hodnotí právě on a střelec první branky zápasu Jan Krob.

Jan Krob: Měli jsme vést 3:0 a nemuseli jsme se bát o výsledek

Jak těžký byl pro vás týden po vysoké porážce v Příbrami?

Ten týden byl nepříjemnej. V pondělí a v úterý bylo ještě dusno, ale ve středu jsme si zápas rozebrali a řekli jsme si, že to musíme hodit za hlavu a začít se soustředit na Ostravu.

Jaký to byl dneska zápas?

Myslím si, že dneska bylo vidět, že jsme k utkání přistoupili úplně jinak a hlavně úvodních asi třicet minut nám vyšlo. Pak Ostrava přidala a jejich hra byla nepříjemná, ale my jsme dvěma velkými šancemi mohli vítězství potvrdit. Bohužel se tak nestalo a hosté naopak snížili na rozdíl jediného gólu. Ale výhru jsme udrželi a zaplaťpánbůh za tři body. Dnešní výkon byl úplně jinej než v Příbrami.

Honza Matoušek je asi po zahozené superšanci teď v kabině velkým terčem poznámek, co?

Kdyby se remizovalo, tak jsme byli všichni skleslí a srandu bychom si z toho nedělali, ale když se vyhrálo, tak se všechno bere jinak. To se stane. Chtěl to urychlit a nevšiml si, že protihráč už rezignoval. Jinak to mohl dovést až do „kuchyně“. Mohli jsme vést 3:0 a utkání se mohlo dohrát v klidu. Ale nějaké srandičky si ještě užije (smál se).

To samé měl i Martin Doležal, který nedal do prázdné branky.

Je to tak. Dolimu jsem věřil na sto procent, protože se s tím v tréninku nemazlí a tohle pravidelně dává. Snad dostane pozvání do reprezentace a vyjde mu to tam.

Za stavu 2:0 se zdálo, jakoby jste se až moc zatáhli a nechali Ostravu hrát.

Za stavu 2:0 byla Ostrava o něco lepší a něco jsme tam přežili. Ale opět musím poznamenat, že jsme měli dát na 3:0 a utkání by se dohrávalo jinak. Oni pak měli několik šanci, ale naštěstí jsme vyhráli.

Při prvním gólu jsi to trefil parádně.

Jo, jsem za to rád. Vykulilo se to a trefil jsem to z prvního.


Honza Matoušek: Něco takového se mi ještě nestalo

Honzo, co ty na tu zahozenou šanci říkáš? Něco podobného se nestává často. Stalo se ti někdy něco takového?

Popravdě ne. Ani v lize, ani dřív… Většinou jsem takovéhle situace řešil střelou z jedný a vždycky jsem proměnil, ale tentokrát to bohužel nevyšlo. Klukům děkuju, že jsme vyhráli.Kdyby hosté srovnali na 2:2, tak by to bylo horší. Ale vyhrálo se a to trošku odlehčí.

Proč to nevyšlo?

V tu chvíli jsem si myslel, že musím střílet, protože mám u sebe protihráče. Ale pak mi kluci po střídání na lavičce říkali, že jsem měl ještě dobrých pět vteřin na to, abych s balonem doběhl až do branky. Ta zahozená šance mě mrzí a sám se na to zpětně radši ani dívat nebudu.

Co ti v tom okamžiku problesklo hlavou?

Byl bych sprostej, kdybych to řekl. Každej fotbalista nebo fanoušek si asi umí domyslet, co jsem si v duchu říkal.

Vzápětí byla podobná situace, když Doležal netrefil prázdnou branku. Neříkali jste si, že to je nějaké nepříjemné znamení?

To se stává. My jsme tam měli dvě takovéhle situace, ale v zápasech jich může být třeba deset a gól nepadne. Myslím si, že to bylo vyústěním toho, že jsme od druhé půle přestali trochu hrát. Nechali jsme hrát Ostravu a pak přijdou takovéhle dvě situace, které neproměníme, a oni za nějakých deset minut snížili na 2:1.

Už si slyšel nějaké hecování v kabině?

Já si myslím, že mě to ještě čeká a bude to trvat dost dlouho. A asi mě něco podobného teď čeká i na repre. Doufám, že to odčiním repre gólem nebo v dalších zápasech za Jablonec.

V televizi se objevují sestřihy zajímavých okamžiků, co všechno se dá zahodit. Myslíš, že to tam objevíš?

Je pravda, že bych tam možná byl na prvním místě, protože tohle jsem ještě nikdy v životě nezahodil. Naštěstí jsme vyhráli, takže si z toho můžu dělat jenom srandu.

Co ti po zápase řekl trenér Rada?

Před střídáním jsem se mohl rozloučit gólem, bohužel to nevyšlo. A co říkal trenér? Kdyby to skončilo 2:2, tak by se asi zlobil. Ale faktem zůstává, že takovéhle šance musíme dávat.


Author Jan Bendl
Sdílet článek