Article image

U19 má za sebou nepovedený vstup do soutěže

Team logo Team logo
FC Tempo Praha FK Jablonec
5:1
Česká liga dorostu U19, 1. kolo ne 11. 8. 2019, 10:00
Reportáž

Krutým debaklem vstoupil jablonecký starší dorost do nového soutěžního ročníku České ligy, když podlehl v Praze v utkání 1. kola nováčkovi FC Tempo Praha 1:5 (0:0)

Jablonec uhrál bezbrankový první poločas a nebýt skvělých zákroků Mazánka, mohli domácí jít minimálně do tříbrankového trháku. Ve druhém poločase šli jablonečtí do vedení, ale následná čtyřbranková smršť domácích v rozpětí jedenácti minut vzala hostům veškerou naději na bodový zisk. V 12. resp. 13. minutě Mazánek skvěle zlikvidoval dvě gólovky Sedláře. V 18. minutě osamocený Trojan z malého vápna přestřelil. Jablonec si vytvořil svou první šanci až ve 28. minutě. Vosecký postoupil pravou stranou do vápna a jeho ránu brankář Žežulka odrazil až k Scholzovi, jehož prudká střela jen těsně minula levý růžek domácí branky. V 36. minutě Mazánek napotřetí vychytal nebezpečného Sedláře.

Do druhého poločasu Jablonec vstoupil dobře. V 49. minutě Mazánek rozehrál míč doprava Coufalovi, jehož střílený centr gólman neudržel, míče se zmocnil Vosecký a posunul jej k Podzimkovi, kterému v poslední okamžiku soupeř střelu srazil. V 56. minutě se Jablonec ujal vedení. Autorem gólu byl Coufal, kterému ideálně za obranu nahrál Podzimek a Coufal pak obloukem přes gólmana poslal míč do sítě. Vzápětí se míč ocitl po střele Voseckého podruhé v domácí síti, ale gól pro ofsajd uznán nebyl. V 61. minutě bylo srovnáno. O vyrovnání se postaral Pytlíček střelou do levé tyče a do sítě. V 64. minutě v souboji v jabloneckém vápně upadl domácí hráč a z následného pokutového kopu Trajhan skóre zápasu otočil. V 68. minutě z odraženého míče po trestném kopu Pytlíček tečovanou střelou zvýšil na 3:1 pro domácí. A v 72. minutě se o čtvrtou branku v jablonecké síti zasloužil Trojan, který obloukem poslal míč za Mazánkova záda do sítě. V 83. minutě přišla standardka domácích. Míč z rohového kopu z pravé strany usměrnil hlavou do sítě střídající Hadraba.


Author Redakce
Sdílet článek