Article image

Opava? Nepříjemný soupeř, řekl jablonecký kouč

Team logo Team logo
FK Jablonec SFC Opava
2:1
FORTUNA:LIGA, 5. kolo ne 11. 8. 2019, 16:30
Reportáž

Jablonecký kouč Petr Rada bral proti Opavě všechny tři body. Hrát proti deseti totiž někdy bývá ve fotbale hodně ošidné a Jablonec konečně dokázal Slezský klub porazit.

Kouč Opavy Ivan Kopecký viděl největší příčinu porážky svého týmu v přísném vyloučení hráče Jurečky. „Hodnotí se mi to těžce. Nechtěli jsme Jablonec pouštět do brejků. I když to vypadalo, že domácí drželi více balon, dobře jsme bránili a sami jsme měli dvě situace, kdy jsme mohli skórovat. Chtěli jsme v tom pokračovat i v druhém poločase, chtělo to zlepšit naší přechodovou fázi, v které jsme byli nepřesní. Utkání narušilo podle mě přísné vyloučení. A soupeř šel do vedení. Přesto musím hráčům poděkovat, protože ukázali charakter. Dali jsme dvě břevna, vyrovnali jsme chytrostí Zavadila. Přišly ale brejkové situace Jablonce a z jedné z nich jsme inkasovali. Myslím si, že už jsme měli méně sil, hráči tam ale přesto nechali všechno," konstatoval kouč soupeře.

Trenér Jablonce Petr Rada byl hlavně rád za tři získané body. „Opava byla nepříjemným soupeřem. Jsem rád, že jsme vyhráli a máme tři body. Vstoupili jsme do toho dobře, dali jsme břevno. Opava přijela a čekala chytře na naší chybu, hrála od kruhu poctivě dozadu. Málo jsme využívali krajů na můj vkus. Varoval jsem hráče, že budou čekat na naši chybu, ale při ní nás podržel brankář Hrubý. Pokud se tlačíte dopředu musíte počítat, že něco přijde. Šli jsme do vedení Sýkorou, jenže přišla chyba po zbytečné standardní situaci. Hosté se dostali zpátky do hry i v deseti. Mohlo je to povzbudit a mohli to ještě víc zavřít. Naštěstí jsme přežili jednu velkou šanci Opavy, která přišla po naší ztrátě míče. Znovu jsme šli do vedení krásným gólem Matouška. Náskok jsme mohli v závěru navýšit, chodili jsme tam v přečíslení. Jen Chramosta měl sám tři velké šance, ale nepadlo mu to tam. Kdyby měl jen trochu svůj den, tak by ty branky měl dát,“ hodnotil průběh zápasu kouč Jablonce.

„Je to pro mě hodně důležité vítězství. Loni jsme s Opavou vždy ztratili. Výkon z naší strany dnes asi nebyl optimální, ale nebyl ani špatný. Vyhráli jsme, a to je pro mě to nejdůležitější. Věci, které se nám nepovedly si opět rozebereme. Ono je vždycky těžké hrát proti deseti, soupeř nemá co ztratit, tento prohrával a měl tam kreativní hráče. Proti deseti je to zrádné. Musím dnes pochválit i diváky, i proti deseti nám fandili a hráči to vycítí,“ líčil po skončení zápasu spokojený kouč domácích.


Author Jan Bendl
Sdílet článek