Article image

Hodnocení trenérů po zápase Slavia Jablonec

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
2:1
FORTUNA:LIGA, N3 st 15. 5. 2019, 20:00
Reportáž

Jak viděli středeční večerní utkání nadstavbové mistrovské části trenéři Zdeněk Klucký a Jindřich Trpišovský? Lépe se přeci jen hovořilo domácímu lodivodovi, jehož tým je už jen krůček od titulu.

Trenér vítězného celku Jindřich Trpišovský si třech bodů vydolovaných nad jabloneckým celkem náležitě považoval, protože Slavii i dvě kola před koncem zajišťují stále luxusní pětibodový náskok před druhou Plzní. „Je to pro nás důležité vítězství. Bylo to po výkonu, který asi nebyl zrovna nikterak zajímavý. Do zápasu jsme nevstoupili zrovna špatně, ale rozhodila nás střela Holeše. Jako by nás to zmrazilo. Vypadli jsme z rytmu, navíc přišlo to zranění Masopusta. Postupem času a zhoršujícím se stavem plochy šlo tak nějak všechno proti nám. Vyrovnali jsme do poločasu a soustavným tlakem jsme asi zaslouženě vyhráli. Tomáš Souček to krásně trefil. Bylo to podobné jako v zápase s Plzní, šance moc nebyly, ale naše trpělivá hra přinesla jednu pozici, kterou Tomáš proměnil. Celkově byl ale zápas pro mě zklamáním. Jablonec od začátku kouskoval hru, nemělo to takové tempo. Jsem za to vítězství rád, cením si, že dokážeme hrát do poslední minuty, i když ten výkon není optimální. Obrovský přínos pro nás měl dneska střídající Stoch. Obléhali jsme vápno a dostávali jsme se do situací, které mohly vyústit v branku. Otočili jsme těžký zápas s Jabloncem, proti kterému se hraje těžko, oni mají výborné hráče. Byl to těžký soupeř a těžký zápas. Samozřejmě jsme měli v hlavách, že se nám na Jablonec nedaří,“ komentoval průběh zápasu kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Hodnocení duelu z jablonecké strany se chopil místo potrestaného Petra Rady znovu jeho asistent Zdeněk Klucký. „Chtěli jsme Slavii potrápit a uhrát co nejlepší výsledek. Hráli jsme od začátku dobře kombinačně, navíc Holeš vstřelil krásnou branku. Slavia postupně přidávala do tempa a dostávala nás pod tlak. Na konci půle se jí povedlo vyrovnat. Bylo to tam smolné, když jsme hráli v deseti bez Acosty, který nám tam v daný moment samozřejmě chyběl. I v druhé půli jsme věděli, že to nebude jednoduché, soustředili jsme se na to, abychom vyplňovali střed hřiště a nenechávali tam moc prostoru. Za stavu 1:1 jsme tam měli dvě velké šance na rozhodnutí, Jovović obešel i brankáře, ale netrefil branku a Doležalovu hlavu chytil gólman. Slavia si žádné vyložené šance nevytvořila, bohužel nakonec rozhodla krásná technická střela Součka. Slavia vstřelila dvě branky a vyhrála proto asi zaslouženě,“ hodnotil večerní duel asistent trenéra Jablonce.

Náš tým dělal i letos Pražanům problémy, ale po šesti letech tentokrát odjíždí z Edenu bez bodu. „Slavia asi našemu Jablonci vyhovuje, čím to ale přesně je, to nevím. Ještě když jsem byl v roli hlavního kouče Jablonce, povedlo se nám tu uhrát taky dobrý výsledek. Prostě když jedeme na Slavii, víme, že se bude hrát aktivní fotbal, a to nám asi vyhovuje,“ soudil Klucký.

Velmi dobrým výkonem v zápase se prezentoval střelec naší jediné krásné branky Tomáš Holeš, který začíná být v hledáčku dalších týmů. „U Tomáše mě ten gól ani nepřekvapuje. Na tréninku dává podobné branky poměrně často. Přišel do Jablonce tehdy zraněný z Hradce Králové, postupem času to vyléčil a dostal se do základní sestavy. Je to pro nás klíčový hráč, nechyběl ani minutu a většinu zápasů odehrál velmi dobře. Je to takový pracovitý typ, jezdec na lajně,“ charakterizoval Holeše jablonecký asistent.


Author Jan Bendl
Sdílet článek