Article image

Bodu ze Slovácka si ceníme, uvedl Rada

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
0:0
FORTUNA:LIGA, 25. kolo so 16. 3. 2019, 15:00
Reportáž

Ač vyšel náš tým střelecky na prázdno, bod nakonec trenér Petr Rada z půdy Slovácka bral. Domácí totiž tři minuty před koncem neproměnili největší šanci zápasu, při které se zaskvěl náš brankář Hrubý.

Domácí trenér Martin Svědík hodnotil sobotní bezbrankové utkání následovně. „První poločas jsme pracovali špatně v útočné fázi. Byly tam laciné ztráty, zřejmě jsme měli ze soupeře až moc velký respekt. Jablonec, když se dostal před naši branku, byl přesnější, ale až na hlavičku Vatajela si víc nevytvořil. V první půli nám scházela větší agresivita, odhodlanost a kvalita na balonu. Druhý poločas se hrálo spíš po vápna. Přežili jsme šance Doležala. A sami jsme si v závěru vypracovali stoprocentní šanci Juroškou. Jestli chceme pomýšlet na úspěch s takovým soupeřem, musíme tohle proměnit. K třem bodům jsme byli blízko. Ale když to vezmu spravedlivě, oba týmy měly po dvou gólovkách, takže remíza je asi spravedlivá,“ zhodnotil zápas domácí trenér.

Svůj pohled na utkání poskytl také náš kouč Petr Rada. „Slovácko hraje velice dobře, navíc v domácím prostředí je nebezpečné. První poločas byl bez větších šancí, my jsme tam měli dva náznaky přes naší levou stranu. Do druhé půle jsme chtěli být víc nebezpeční. Nakonec jsme v závěru po naší chybě a podklouznutí mohli prohrát. Skvělým zákrokem nás podržel brankář Hrubý! Závěry moc nezvládáme, pracujeme na tom, ale ještě je to málo. Bylo to bojovné utkání bez větších šancí, proto to skončilo remízou 0:0. Odvážíme si bod, je plusový a ze hřiště Slovácka si ho nakonec ceníme. Ve hře byly nedostatky, dobře jsme kombinovali, ale především v prvním poločase nám rozehrávka vázla a moc šancí jsme z toho nevytěžili. Zatím nám to trochu skřípe na pravo, dávali jsme tam Acostu, dnes tam nebyla ani podpora od Holeše jako jindy. Náš nejlepší hráč byl asi Sobol. Škoda, že centry z naší levé strany nebyly lepší. Levá strana byla určitě lepší než pravá,“ konstatoval Rada a pokračoval.

„Slovácko si moc nekomplikovalo hru a nakopávalo dlouhé balony. Zjednodušili to. Zatím nám moc nefunguje podpora Doležala od Trávníka, tam to ještě není takové jako na podzim před Trávníkovým zraněním. Na tom musíme zapracovat. Podpora směrem dopředu nebyla taková, jakou bych si osobně představoval. V Plzni i Boleslavi to bylo z naší strany lepší. Na to, že jsme byli druhý nejlepší útok, je to málo. Musíme do sebe dostat větší šťávu přes reprezentační pauzu,“ plánuje náš trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek