Article image

U19 podlehla v derby s Libercem

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
0:1
Česká liga dorostu U19, 16. kolo ne 10. 3. 2019, 10:00
Reportáž

V derby utkání 16. kola České ligy se sousedním Libercem podlehl domácí starší dorost FK Jablonec soupeři 0:1 (0:1). Výbornému zápasu by ale slušel jiný výsledek zvláště, kdyby Jablonec zejména v první půli proměnil své gólové šance a hlavně pak pokutový kop

Utkání začali aktivně hosté a hned získali dva rohové kopy. Jablonec se postupně srovnal a ve 12. minutě postupoval Velich sám proti gólmanovi Hnízdilovi, ale střelu namířil vedle. Na druhé straně za tři minuty svou šanci ve vápně zmařil Beran střelou nad branku. Následně na to Velich zatáhl míč vpravo až k brankové čáře, odkud ho poslal před branku, kde v závaru hosté odrazili míč jen na rohový kop. V 19. minutě hostující Yuzvak pronik zleva do vápna a jeho ránu Vajner odrazil. Ve 23. minutě podnikli jablonečtí pěknou akci Horačkem, který vysunul vpravo dopředu Velicha, jehož centr našel ve vápně volného Černáka, který však poslal míč těsně vedle pravé tyče vedle. Hosté pak zahrozili ve 29. minutě, kdy před brankou nekrytý Šíma hlavou branku přestřelil. Skóre zápasu otevřel ve 34. minutě Beran, který využil přihrávku z pravé strany ke střele po zemi k pravé tyči domácí branky – 0:1. V 36. minutě by v pokutovém území faulován pronikající Černák. K penaltě se postavil Velich, ale ten míč poslal vedle levé tyče mimo. Úvod druhého poločasu patřil Jablonci. Dva rychlé rohové kopy však ke gólu nevedly. Ve 49. minutě založil akci domácích Matěj Javůrek, našel přesně vpravo Urbánka, který před brankou našel Velicha a opět nic. Jablonec se pak snažil stále více a velmi dosáhnout vyrovnávající branky, ale liberečtí vždy dokázali překazit snahu domácích. A měli i možnost v 82. minutě dát druhý gól, ale Fukala v nadějné pozici minul. Největší šanci srovnat měl v 85. minutě Kinčl, ale jeho ránu Hnízdil zázračně odrazil a dorážku Velich do branky neumístil.

Zápas zhodnotil trenér Mgr. Michal Kolčava: "Diváci viděli zajímavé derby. Nehodnotí se mě utkání lehce, výsledek utkání neodpovídá dění na hřišti. Liberci patřil vstup do utkání, my jsme se herně zvedli po šanci Velicha. Bohužel jsme nevyužili naše stoprocentní šance a i penaltu. Liberec skóroval po individuální akci a našem "nedůraze" v pokutovém území. Druhý poločas byl celý v naší režii, předem plánovým střídáním jsme stupňovali tempo hry, Liberec jsme přehrávali chyběl nám jenom gól. Bohužel jsme se neprosadili. Hráčům až na proměňování šancí nemám co vytknout, podali jsme výkon na hranici možností. Byli k vidění i velmi kvalitní individuální výkony. Hráčům jsem po utkání poděkoval, výkon je pro nás závazek do dalších týdnů aby jsme jej opakovali jen s přesnějším zakončením."


Author Redakce
Sdílet článek