Article image

Trávník: Příprava teď bude náročná

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Pardubice
0:0
Přípravná utkání, přát. út 8. 1. 2019, 10:30
Reportáž

V Jablonci je středopolař Michal Trávník tři a půl roku. Je už trochu folklorem, že je jeho jméno v každém z přestupových období omíláno. On ale zůstává nad věcí.

Máte za sebou první přípravný duel na umělé trávě v Xaverově, jaký byl?

Bylo to po pár trénincích. Bylo vidět, že to je ještě takové neurovnané. Ta umělka je tu o hodně menší, takže tam bylo málo prostoru, tudíž to bylo hodně soubojové a bez šancí.

Letos vás čeká kvůli brzkému startu ligového jara nezvykle krátká zimní příprava, jak vnímáš tento fakt?

Vstoupili jsme do toho celkem náročně, a ještě to asi pár dní bude trvat. Musíme se na to připravit. Ale zase pro nás jen líp, aspoň to dřív uteče.

Co říkáš na nedávné přestupy obránců Lischky a Hanouska do Sparty?

Sparta je velký klub. A když nabídne takové podmínky hráčům a klubu, tak se asi nedivím, že neodmítli. My tu máme další hráče, s kterými se počítá. Nemyslím si, že jsme nějak hodně oslabeni a naopak, že Sparta nějak naroste přes jaro.

A co tvůj přestup, který už je jakýmsi folklorem posledních letních i zimních pauz?

Neleží nic na stole. Jestli něco bude, bude. Jestli nic nebude, tak zůstanu a budu se prát tady v Jablonci. Vždycky se chcete posouvat, ani já nejsem výjimka. Ale to nezáleží jen na mně.

Předpokládám, že by si teď dával přednost zahraničním nabídkám před těmi tuzemskými.

Kdyby to přišlo, asi bych preferoval zahraničí.

Před posledním ligovým zápasem se Slavií se objevily v tisku spekulace a dokonce konkrétní zahraniční týmy z nejlepších lig, které by o tebe mohly usilovat.

Nějaký zájem tam asi z jejich strany byl, ale jestli to dojde až do nějaké finální fáze, to opravdu nevím.

Co to s člověkem dělá, když si přečte, že se o něj zajímají takové kluby?

Se mnou to nedělá nic. Spíš ty lidi okolo a média. Všechno se do mě hustí a už je to celkem dlouho a stále se to tak omílá. Už to trvá nějaký pátek. Furt odpovídám stejně, a tak nějak dokola.

Spolu se startem přípravy zasypává Jablonecko čerstvý sníh, takže ani v tomto ohledu nic příjemného.

V Jablonci je hromada sněhu, takže je obtížné trénovat. V Praze není špatné počasí, ale zase je ta umělka malá. V tom počasí si teď nevybereme, proto bude lepší, když pak přejdeme na přírodní trávu a budeme mít takové podmínky, jako máme na soustředění v Portugalsku. Je to tam krásné, já bych za nic jiného neměnil.


Author Jan Bendl
Sdílet článek