Article image

Jablonec má za sebou pětigólovou generálku

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Štěchovice
5:0
Přípravná utkání, přát. so 10. 2. 2018, 13:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté zvládli i závěrečnou generálku před startem jarní části ligového ročníku. Na přírodní trávě v Nymburce porazili 5:0 třetiligové Štěchovice.

Trenér Rada byl rád, že jeho tým i po návratu z Portugalska mohl odehrát poslední zápas na přírodním pažitu. „Je podstatné, že jsme se na tu trávu opět dostali. Ani tolik nevadilo, že bylo hřiště menší a hrbolatější,“ byl spokojen jablonecký kouč.

Hned v úvodu měl velkou šanci Jovović, ale nezamířil mezi tyče. Nad pálil Považanec, pokus Jovoviće zamířil jen do středu branky a hodně nepřesně pálil Vojta Kubista. Gólově nebyla úspěšná ani sympatická narážečka Trávníka s Chramostou. Z 25 metrů zkoušel štěstí Považanec, míč z jeho kopačky sice mířil přesně k tyči, ale gólman Soukup jej stačil skokem zneškodnit.

Až po půlhodině hry poprvé udeřilo. Po rychlé akci šel míč po ose Jovović – Trávník – Kubista a posledně jmenovaný ze středu vápna otevřel brankový účet utkání. Pět minut před poločasem nařídil rozhodčí po faulu na Jovoviće penaltu, kterou Chramosta s přehledem poslal do šibenice na 2:0.

Do druhého poločasu trenér Rada prostřídal hráče. Masopust v první šanci z blízka brankáře soupeře nepřekonal. V 52. minutě mohli hosté snížit, když se mezi dva naše obránce dostal hráč soupeře a také hosté měli rázem výhodu pokutového kopu. Jenže skvělý Hrubý skokem ke své levé tyči penaltu Batkovi chytil! Utkání plynulo a v poslední dvacetiminutovce Jablonec stupňoval svůj tlak na branku soupeře. V 70. minutě se neprobil do vápna Zelený, odražený balon se dostal za vápnem k Bredovi, který pěknou střelou zvýšil na 3:0. Chvíli poté trefil z blízka břevno Masopust, míč se od brankové konstrukce odrazil k Bredovi, jeho střelu ale vykopli obránci Štěchovic z brankové čáry! Do dvou šancí se prodral také útočník Doležal, v obou případech mu ale zkazil radost dobrými zákroky brankář soupeře Soukup.

Gólově udeřilo hned vzápětí, centr Matěje Kubisty z levé strany uklidil hlavou do sítě nehlídaný Masopust. Stejný hráč se zapsal do střelecké listiny znovu ještě dvě minuty před koncem, tentokrát ze stejné strany přišel centr Bredy a Masopust uzavřel na konečných 5:0.

Trenér Rada po zápase nepřeceňoval pětibrankové vítězství a byl rád, že jsme generálku odehráli na přírodní trávě. „Byly tam věci, které si ještě musíme říct a zapracovat na nich. Důležité je, že jsme vstřelili branky. Trochu mě mrzí, že se nepřidal také Doležal, přál jsem mu to. Budeme ale věřit, že si to schovává do ligových zápasů. I v téhle fázi je ale stále dobře, že se do těch šancí dostane,“ povzbudil jabloneckého útočníka trenér a pokračoval. „Soupeř dobře bránil, na menším hřišti se mu to dařilo. Možná, že kdybychom měli na kopačkách více klidu, mohli jsme ještě další dva góly v druhém poločase klidně přidat. Vystřídali jsme všechny hráče a zápas splnil účel. Teď už najíždíme na týdenní ligový cyklus,“ pravil Rada, kterého mrzelo jen lehčí zranění Pleštila. „Při té soupeřově penaltě tam odkopával míč a někdo ho tam kopl, má na noze šrám. Je to škoda, i u něj jsme chtěli, aby hrál celý poločas. Ale zdraví je v tuhle chvíli přednější,“ zakončil jablonecký lodivod.


Author Jan Bendl
Sdílet článek