Article image

Starší dorost prohrál s Mladou Boleslaví

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
0:1
Česká liga U19 B, 4. kolo ne 3. 9. 2017, 10:15
Reportáž

První domácí porážku 0:1 (0:0) utrpěl jablonecký starší dorost v utkání 4. kola České ligy od B dorostu FK Mladá Boleslav. Prohra přišla i přesto, že Jablonec byl lepší herně i na míči se značnou územní převahou, ale stačilo malé zaváhání, a soupeř jednu z mála akcí proměnil, jak se nakonec ukázalo, ve vítězný gól.

Prakticky dvacet minut se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale bez vážnějšího gólového ohrožení. První možnost měli jablonečtí v 19. minutě, kdy po rohu Jákla z pravé strany Bičiště hlavou pálil do boční sítě. Za minutu rozběhnutý Landfeld vystřelil zprava prudce nad branku. V 26. minutě Jákl poslal míč z trestného kopu z 25-ti metrů nad branku. V další minutě Jákl rozehrál další trestný kop, tentokrát od pravé postranní čáry, ale míč proletěl za zadní tyč. Hosté vážněji zahrozili až ve 33. minutě, když centr z pravé strany ve vápně poslal hlavou Para nad branku. Blízko ke vstřelení branky měl v 37. minutě Podzimek, avšak míč z otočky mu gólman Barták lapil. Pět minut před koncem první půle zahrával Landfeld zprava rohový kop, odražený míč získal Jákl, jehož centr poslal Podzimek ve vápně hlavou vedle pravé tyče mimo.

Po obrátce se domácí do svého soupeře s vervou pustili a uzamkli ho na jeho polovině. Tlak pak zakončil Florián prudkou střelou po zemi, bohužel mimo branku. V 55. minutě založil pěknou akci jabloneckých Hajdo, který našel napravo Bišištěho, jehož centr před branku hlavou usměrnil přímo do branky Podzimek, ale Barták skvělým zákrokem vyrazil míč na roh. Na druhé straně s tečí vypálil Gombáš, ale Hejtmánek mu střelu chytil. V 58. minutě po ztrátě míče ve středu hřiště Mansfeld pronikl s míčem pravou stranou až k brankové čáře a jeho zpětnou přihrávku Para napálil přesně k levé tyči domácí branky. Jablonec po obdržené brance zvýšil úsilí k rychlému vyrovnání a snad i k otočení skóre, ale veškerá snaha k tomu bylo marná. Nepomohla ani desetiminutová přesilovka od 71. minuty po žluté kartě hostujícího Poura. V 73. minutě po centru Velicha Kinčl ve výhodné pozici hlavou branku minul. Velich v 85. vinutě pálil do odkryté branky, ale brankáře hostí zastoupil jeho spoluhráč a míč odkopl do bezpečí. V poslední minutě ještě vypálil pod břevno Jákl, ale i tuto střelu Barták dokázal odrazit.

"Až na dvě desetiminutovky, a to začátek prvního poločasu a po gólu, jsme byli lepším týmem. Bohužel bez gólového úspěchu jsme marně dobývali branku soupeře. Proto se mi utkání hodnotí složitě, je málo věcí, které bych hráčům vytkl. Prostor pro zlepšení vidím ve hře v poslední třetině hřiště, ve finální fázi a zakončení. Vůbec důraz a pohyb v pokutovém území. Jsem spokojen se stoupající tendencí individuálních výkonů, ale je potřeba vyladit týmový. Velmi spokojen jsem s výkony mladších hráčů. Stále jsme na začátku, proti soupeři, který urputně a velmi dobře organizovaně brání, není lehké se prosadit. A nám se to tentokrát nepodařilo. Z utkání se poučíme, převedeme věci do tréninku a pokračujeme dále," hodnotí utkání trenér staršího dorostu Michal Kolčava.


Author Redakce
Sdílet článek