Article image

Jablonec děkoval hasičům

Velmi solidní návštěva se sešla v páteční podvečer na Střelnici a jablonecké publikum tak vytvořilo důstojnou kulisu nejen vítěznému zápasu SYNOT ligy ale i slavnostním momentům při vyvrcholení projektu „JABLONEC HASIČŮM!“

V krásném slunném počasí si našlo cestu na stadion Střelnice přes čtyři tisíce diváků a především děti byly nadšené z předzápasového programu v tradiční fanzoně za hlavní tribunou. Obvyklé atrakce jako skákací hrad nebo stánek s XBOXy tentokrát doplnil tematicky zaměřený hasičský obsah. Všichni příznivci obdivovali moderní výbavu zásahové Tatry a především veteránský vůz Praga L z roku 1918. Ozdobou předzápasového programu ve fanzoně bylo vystoupení malých dětí – hasičů s modelovým zásahem.

Mezitím se už na hrací ploše chystal slavnostní ceremoniál s hasičskými praporečníky, na jehož konci se pak čestného výkopu zhostil plk. Ing. Petr Bartoň, ředitel Územního odboru Jablonec n. N. HZS Libereckého kraje. Ten ještě předtím převzal z rukou generálního ředitele klubu Mgr. Petra Doležala šek v hodnotě 22.000,- Kč, které poslouží na pořízení technického zařízení pro čerpání kapalin různé konzistence z těžko přístupných míst.

O poločasové přestávce došlo k emotivním momentům na hrací ploše, kde klub ocenil dva hasiče, kteří se v minulosti zasloužili o záchranu lidských životů. Diváci nejprve aplaudovali zástupci sboru dobrovolných hasičů v Těpeřích Pavlu Kurfiřtovi za jeho bezprostřední pomoc motorkáři. Pak byl oceněn Josef Černý, který v náročných podmínkách zachránil chlapce z hořícího domu. Právě tehdy zachráněný Dominik Čejka se svou matkou přišel Josefu Černému po necelých deseti letech od události poděkovat za záchranu svého života.

K příjemné atmosféře přispěli samozřejmě i samotní hráči, kteří svého soupeře nakonec vysoko porazili a při oslavném kolečku nezapomněli i oni poděkovat hasičům nejen za jejich účast a podporu v hledišti.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek