Article image

Sejk litoval zahozené šance, ta mohla rozhodnout

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA, 2. kolo ne 7. 8. 2022, 16:00
Reportáž

Útočník Václav Sejk se poprvé trefil za jablonecký tým. Jenže po remíze 2:2 v Mladé Boleslavi spíše litoval své druhé obrovské šance, kterou neproměnil.

Dvakrát jsme vedli na půdě Mladé Boleslavi, ale bereme jen bod. Není to málo?

Asi s ním musíme být spokojení. Po tom vývoji jsme na tři body sahali. Jenže, to bych musel proměnit svojí šanci na 1:3. Pak by to byl asi úplně jiný zápas a odjížděli bychom se třemi body. Tak to prostě je.

Zmínil si tvou obrovskou šanci. Co se tam stalo, stačilo jen zakončit z první?

Balón byl super, jen šel trochu za mě. Mohl jsem střílet z otočky, ale rozhodl jsem si to zpracovat a pak jsem to chtěl hrát nahoru, ale možná jsem měl ještě třeba zachovat klid a balon si posunout, aby obránce s brankářem šli napřed a projeli by oba dva. Ty ztracené body teď půjdou asi za mnou, kvůli této zahozené šanci.

Předvedli jste diametrálně rozdílný výkon než minule doma s Bohemians. Co za tím stálo?

Už jsme si něco říkali po přípravě, sedli jsme si i teď a něco jsme si vyříkali. Výkon v první půli byl skvělý, až na tu penaltu jsme je skoro do ničeho nepustili. Vedlo se nám i v začátku druhého poločasu, až do té mé šance. Pak nás Boleslav zavřela a padlo jí to tam. Byli jsme trochu sražení do kolen. I proto ten konečný bod asi musíme brát.

Příště nás čeká doma Slavia, ostych a strach tedy už necháte stranou jako dnes?

Už jsme poučení ze zápasu s Bohemians. Víme, že když půjdeme do zápasu se strachem, tak to nemůže dopadnout jinak než porážkou. Do zápasu se Slávií budeme chtít jít uvolnění a s dobrou náladou a chutí a s tím, že jí obereme o tři body.


Author Jan Bendl
Sdílet článek