Article image

Béčko porazilo Velké Hamry góly z druhé půle

V druhém přípravném zápase se jablonecká rezerva poměřila s divizním týmem Velkých Hamrů. Zápas v nedaleké Zásadě přinesl branky až po změně stran.

Hamrovští se od začátku zápasu soustředili více na defenzívu. Bekakisovi svěřenci byli více na balonu, ale do šancí se dostávali jen obtížně. Už v průběhu první půli jablonecký kouč dvakrát střídal, neboť nebyl spokojený s výkony Rymla a Bíny. Střídající Nykrín a Linhart naši hru přeci jen oživili, velmi dobře se jevil především Nykrín. Jabloneckou hru řídili zkušení Rozkovec a Daníček, ale víc než jednu šanci Velicha si náš tým v prvním poločase vypracovat nedokázal.

Do druhé půle nevstoupil náš tým příliš dobře. Po prohraném souboji ve středu hřiště se prosadil rychlonohý Žitka a tváří tvář Reinerovi poslal Velké Hamry do vedení 1:0. Jablonci se povedlo srovnat skore hned vzápětí, Rozkovec kolmicí vysunul Malého, který před brankou našel Linharta a ten srovnal na 1:1!

Po vyrovnání Jablonečtí ještě přidali a dočkali se zaslouženého obratu v zápase. Linhart uvolnil Daníčka a ten v těžké pozici prokázal své kvality a zkušenosti, když přehodil brankáře a dokonal obrat v zápase na 1:2! Z jablonecké strany to však nebylo ještě vše, v permanenci byl tentokrát motor záložní řady Rozkovec. Ten nejdříve dalekonosnou ranou roztřásl brankovou konstrukci soupeře, o chvíli později však už povedenou střelou stanovil konečný výsledek na 1:3.

Jabloneckého kouče Džimise Bekakise výsledek přípravného zápasu s Hamry potěšil, přesto nebyl spokojený s určitými pasážemi hry. V následujících trénincích se chce kouč na tyto nedostatky zaměřit.

Už v sobotu čeká B-tým FK Jablonec další přípravný zápas, tentokrát na hřišti ve Vrkoslavicích přivítá od 11 hodin německý Neugersdorf.

FK Velké Hamry – FK Jablonec B 1:3 (0:0)

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Malý, Vošahlík, Podzimek, Ryml - Bína, Munzar, Rozkovec, Stibor - Daníček - Velich

Střídající: Linhart, Nykrín, Chládek, Svrček, Plechatý


Author Jan Bendl
Sdílet článek