Article image

Béčko začalo přípravu pod trenérem Bekakisem

S novým trenérským obsazením začala v tomto týdnu přípravu na nový ročník třetí ligy naše rezerva. Jaké bude složení týmu a co ho čeká v rámci čtyřtýdenní přípravy?

B-tým odstartoval letní přípravu už pod novým koučem Džimisem Bekakisem, který už v minulých letech vedl jabloneckou juniorku a doposud působil u jablonecké mládeže. „Já jsem si prošel už všemi kategoriemi, takže s ničím nemám problém. Ani se staršími, ani s mladšími. Je to pro mě změna hlavně v tom, že teď budu mít na starosti i zkušené hráče. S asistentem Rendou Ferim jsme spolu působili už u mládeže. Na gólmany máme teď Honzu Zelenku a vedoucím týmu je Robert Samko,“ přibližuje složení realizačního týmu nový kouč Bekakis.

Jak už bylo dříve avizováno, nově mají být všechny jablonecké týmy více provázány. „Zítra máme s trenérem A-týmu Davidem Horejšem sezení a budeme se o té spolupráci detailněji bavit. Někteří hráči, kteří by u něj nenastupovali pravidelně, budou pravděpodobně chodit hrát za nás,“ naznačil jablonecký trenér.

B-tým pod dohledem nového kouče začal přípravu na novou sezonu ve středu 6. července v počtu 24 hráčů, s týmem prozatím trénuje i útočník Torfiq. Postupně však dojde k redukci stávajícího kádru. „Zřejmě tento a příští týden ještě zůstane složení takto početné a pak to snížíme jednou a poté asi ještě jednou,“ plánuje Bakakis. Tréninky v prvních čtrnácti dnech spojí běhání i hřiště. „Nemělo by to být pro ty kluky až tak těžké a nezáživné. Ale musíme něco odběhat směrem do kondice, protože moc času není, máme jen čtyři týdny do prvního mistráku.“

V rámci letní přípravy čeká na jablonecké hráče i týdenní soustředění v nedalekých Hraběticích. „Na tréninky budeme dojíždět tam a zpět na kole do Jablonce,“ prozrazuje Bekakis. V rámci přípravných zápasů by měl Jablonec B odehrát i čtyři přípravné duely. „Bohužel, dneska jsem se dozvěděl, že nám odpadl Králův Dvůr v generálce, protože hrají pohár. Takže se ještě musíme podívat po náhradním soupeři pro poslední zápas,“ dodává nový kouč jablonecké rezervy.

Béčko skončilo v loňské sezoně pod vedením trenéra Vodičky na krásné čtvrté pozici, obhájit ale podobné příčky bude letos zřejmě ještě těžší. „To, co ten tým uhrál v minulé sezoně, bylo moc hezké. Zopakovat to nebude lehké, navíc v té soutěži budou asi i těžší soupeři. Určitě na tom budou dobře druholigisté, třeba Žižkov nebo Ústí nad Labem. Ale jsou tam i další týmy, které hrály hodně nahoře. Soutěž to jednoduchá nebude,“ tuší Bekakis.

Nový ročník ČFL odstartuje Jablonec B domácím zápasem 6. srpna právě proti exdruholigovému Ústí nad Labem!

Kádr na startu přípravy:

Bína, Breda, Břenek, Daníček, Diviš, Fiala, Chládek, Jandura, Jodas, Kinčl, Malý, Munzar, Nykrín, Plechatý, Podzimek, Reiner, Rozkovec, Ryml, Stibor, Svrček, Šebek, Tokár, Torfiq, Vošahlík, Werani, Zárybnický

Přípravná utkání:

16.7. FK Kolín – FK Jablonec B

20.7. FK Velké Hamry – FK Jablonec B od 17:30 hod. hřiště Zásada

23.7. FK Jablonec B - Neugersdorf od 11 hod. hřiště Vrkoslavice

30.7. soupeř v jednání


Author Jan Bendl
Sdílet článek