Article image

Rezerva přišla o výhru v nastaveném čase

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
1:1
FORTUNA ČFL B, 20. kolo so 9. 4. 2022, 10:15
Reportáž

Nedaří se, nedaří. Ani jablonecká rezerva na začátku jara neprožívá dobré období. V souboji B-týmů přišla tentokrát v domácím prostředí o vítězství nad Bohemians v nastaveném čase. Zápas nakonec skončil dělbou bodů po remíze 1:1.

V sestavě Vodičkovy rezervy odehráli většinu zápasu kromě Smejkala také rekonvalescenti Václav Kadlec a premiérově i Dominik Mašek. Jenže ani to na vítězství domácích nestačilo.

Přitom Jablonečtí začali dobře a dostávali se na dostřel branky Klokanů. Po deseti minutách hry předvedl výborný průnik do šestnáctky Smejkal a po faulu na něj nařídil rozhodčí pokutový kop! Z penalty pak Dominik Mašek premiérovým gólem v jabloneckém dresu poslal domácí do vedení 1:0.

Po čtvrthodině hry mohlo být v Břízkách srovnáno, v našem pokutovém území zůstal trestuhodně nekrytý Vala, který naštěstí v rozhodující moment promáchl. Nebezpečnější ale byli domácí, Kadlec po narážečce s Maškem trefil domácího obránce, Kinčl zase z dobré střelecké pozice přestřelil. Pak hosté hru opticky vyrovnali. Do poločasu už pálil znovu jen Kinčl, tentokrát ale jeho technický pokus na branku neprošel přes bránící hráče.

Po změně stran zakončoval Haitl, míč z jeho kopačky Koblížek chytře ztečoval, jenže jen těsně vedle branky Bohemians. V 55. minutě měl druhou branku domácích na hlavě Kadlec, Smejkal mu od brankové čáry poslal dobrý centr, ale gólman Kořánek stihl míč na brankové čáře skvěle vyrazit! Jablonec byl o chlup nebezpečnější než soupeř. Smejkalovo zakončení z 20 metrů skončilo těsně vedle, přesný nebyl při další akci ani Kadlec.

Hosté nakonec vytěžili z minima maximum ve třetí minutě nastaveného času. Jablonečtí nedokázali odkopnout mít do bezpečí, hosté prošli z úhlu do vápna a nekrytý Ugwu vyrovnal na konečných 1:1.

Další bodová ztráta pořádně naštvala už tak nasoptěného kouče Jaroslava Vodičku. „Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přeci nemůžeme pustit takovýhle zápas! Opakuje se nám to dokola. Naše hra není dobrá. Prohrajeme každý souboj, někdy si počínáme jako děti. Přitom tu máme tak zkušené hráče. Nechci ten zápas více rozebírat, protože bych musel být sprostý,“ nebyl tentokrát sdílnější naštvaný kouč naší rezervy. Jeho svěřenci se příští týden znovu představí doma na pažitu v Břízkách, kde tentokrát budou hostit Zbuzany.

FK Jablonec B – Bohemians Praha B 1:1 (1:0)

Branky: 10. Mašek (pen.) - 93. Ugwu

Sestava FK Jablonec B: Surovčík – Diviš, Koblížek, Skuhravý, Haitl – Kinčl (74. Breda), Munzar (74. Podzimek), Kadlec (66. Nešpor), Mašek (66. Rozkovec), Smejkal (80. Daníček) - Torfiq


Author Jan Bendl
Sdílet článek