Article image

Kde viděl Považanec klíčový moment odvety?

Team logo Team logo
MŠK Žilina FK Jablonec
0:3
Play-off UECL, 2. kolo čt 26. 8. 2021, 18:00
Reportáž

Měl největší motivaci se předvést, hrálo se totiž v jeho rodné zemi. Slovenský záložník ve službách Jablonce Jakub Považanec rozebírá v rozhovoru včerejší vítězství 3:0 v Žilině.

Asi to nebyla úplně jednoduchá odveta, tak jak napovídá konečný výsledek 3:0.

Neřekl bych, že byla jednoduchá. Možná podle výsledku si lidi v novinách řeknou, že to bylo jednoznačné. Ale i tak, ten dvojzápas ukázal, že Žilina má velmi kvalitní mužstvo postavené na velmi mladých hráčích. Potrápili nás, i když se jim to výsledkově nevydařilo. My jsme dnes podali kolektivní výkon a kvůli tomu jsme byli úspěšní.

Co bylo nejdůležitější v dnešním zápase?

Bylo důležité nedostat gól. Žilina měla hned první šanci, její hráč šel sám na bránu a nás skvěle podržel brankář Hanuš. To byl takový klíčový moment. Protože kdyby dala Žilina na 1:0, tak by ten zápas vypadal úplně jinak. Nás dostal na koně náš vedoucí gól, ten nás uklidnil a pak se dá říci, že jsme to dohrávali.

Co po roce ukázala druhá konfrontace se slovenskou ligou?

Teď podle výsledku to vypadá, že je úplně rozdílná. Ale já si myslím, že je úplně vyrovnaná. Teď nám to vyšlo a vidíte, loni jsme prohráli s Dunajskou Stredou 3:5. Česká liga má trochu navrch, je to vidět i na koeficientu. Doufám, že slovenská liga půjde také trochu výš.

Z týmu v létě odešel gólově produktivní Slovák Ivan Schranz, chybí hodně?

Odešlo nám třináct ligových gólů. Určitě to je pro nás ztráta, ale věřím, že ho dokážeme nahradit. Myslím si, že jsme to už dnes ukázali.


Author Jan Bendl
Sdílet článek