Article image

Tomáš Holeš přestoupil do Jablonce!

Po ročním hostování v Jablonci se Tomáš Holeš stává naším hráčem! Po uplatnění opce podepsal v Jablonci čtyřletou smlouvu do 30. června 2022!

Tomáš Holeš přišel do Jablonce na hostování z Hradce Králové a jeho cílem bylo udělat další krok v kariéře. „Chtěl bych se posunout dál, hrát první ligu,“ říkal Tomáš Holeš po svých prvních hodinách v Jablonci. A podařilo se mu to. Zejména v jarní části ligy, kdy Jablonec doslova dominoval v lize a dokráčel také do finále MOL Cupu, patřil Tomáš Holeš k výrazným osobnostem.

„Hostování v Jablonci nezačalo uplně nejlíp, když jsem na podzim nastoupil až ke konci. Ale na jaře se to obrátilo o 360 stupňů a odehrál jsem všechny zápasy. Jaro bylo výborné, skončili jsme na třetím místě a máme Evropu. Já jsem v Jablonci maximálně spokojený, takže jsem rád, že Jablonec uplatinil opci a můžu tady pokračovat,“ říká po podpisu čtyřletého kontraktu Tomáš Holeš.

Tomáš Holeš působil v Hradci Králové od žákovských kategorií a postupem času se vypracoval až na osobnost prvního mužstva. Ještě v dorosteneckém věku si ho všiml trenér Václav Kotal a vzal ho k sobě do prvního mužstva. Zde měl svoji prvoligovou premiéru v úvodním jarním kole sezóny 2011/2012 na půdě libereckého Slovanu. V černobílém dresu zasáhl celkem do 81 prvoligových zápasů a v druhé nejvyšší soutěži nasbíral 40 startů. Tomáš Holeš má na kontě také 11 startů v reprezentaci do 21 let. V dresu Jablonce nasbíral Tomáš Holeš 18 ligových startů, ve kterých vstřelil jeden gól a připsal si 5 asistencí. 

"Tomáš se během ročního hostování v Jablonci výborně adaptoval a změna hostování v přestup je součástí předem stanoveného plánu. Jablonec je spokojený s Tomášem, on je spokojený v Jablonci, s nímž si zahraje Evropskou ligu. Nebyl důvod cokoliv měnit." říká k přestupu Tomáše Holeše do Jablonce Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.


Author Martin Bergman
Sdílet článek