Article image

D-žáci opět vybojovali postup na finále Ondrášovka cup 2018

V úterý 17. října 2017 se rozběhla kvalifikace týmů U12 pro jeden z nejprestižnějších turnajů Ondrášovka cup 2018. Tým Jablonce díky koeficientu z předešlých let nemusel absolvovat předkola a zúčastnil se až hlavní kvalifikace, která právě probíhá v tomto týdnu. 

Kvalifikace je rozdělena do 8 skupin, z níž přímo postupují první dva celky. Ve všech skupinách jsou velice kvalitní týmy a pouze některé z nich se podívají na květnové finále. S ohledem na los, který nám přisoudil skupinu G hrající v Mostě, bylo nejlepším řešením vyrazit na cestu o den dříve a připravit se malým soustředěním v překrásném prostředí ve fotbalovém areálu v Modré. Ještě v pondělních dopoledních hodinách seděli kluci ve školních lavicích a odpoledne již byli na tréninkové jednotce v Modré. Po ní následovala večeře a na regeneraci velice příjemné welness. Následující den ráno odcestovali do Mostu splnit svůj hlavní cíl - postup do finále.


Ve skupině G hrály týmy: FC Slovan Liberec, FK Jablonec, FK Ústí n. L., SK Kladno, FK Varnsdorf, FK Ostrov, Mostecký FK a FK Litoměřicko. Hrálo se na polovinu hřiště, systémem každý s každým, 20 min.

Výsledky sk. G (Most):

FK Jablonec - FK Ostrov 0:1

FK Jablonec - FC Slovan Liberec 1:0 

G: 11´Bejda (as. Sirůček)

FK Jablonec - FK Varnsdorf 0:1

G: 11´Bejda (as. Sirůček)

FK Jablonec - FK Ústí n. L. 1:2

G: 8´Bejda (as. Vopat)

FK Jablonec - Mostecký FK 4:2

G: 3´Bejda (as. Duštíra), 8´Bejda, 11´Klucký (as. Bejda), 16´Jodas (as. Lukeš)

FK Jablonec - SK Kladno 2:1

G: 4´Bejda (as. Vopat), 9´Duštíra (as. Bejda)

FK Jablonec - FK Litoměřicko 2:0

G: 2´Bejda (as. Sirůček), 3´Sirůček (Duštíra)


Všichni kluci dnes ukázali velkou morálku a chuť porvat se o vítězství a postup okořeněné vítězstvím v derby se Slovanem. Dále i vítězstvím nad Kladnem, za kterým skončil tým FK Jablonec stříbrný o pouhý jeden bod. Přímými postupující do finálové části Ondrášovka cup 2018 se tak staly týmy SK Kladno a FK Jablonec.


Sestava: M. Dvořák, L. Špís - D. Duschka, L. Sirůček, M. Vopat, M. Novák, K. Svatý, L. Palán, F. Lukeš, M. Svatý, J. Jelínek, P. Duštíra, S. Bejda, J. Kaňa, J. Klucký, M. Kochánek, P. Jodas.

Realizační tým: Z. Bryscejn, K. Novák.

P.S.: Veliký dík za podporu patří rodičům, realizačnímu týmu i vedení mládežnického úseku.

kn


Author Karel Novák
Sdílet článek