FORTUNA:LIGA, 5. kolo

FK Jablonec

4
1

SFC Opava

Joss Didiba
3’
Tomáš Hübschman
37’
Ivan Schranz
73’
Jakub Považanec
90’
42’
Bartosz Pikul

Zajímavý duel s vítězným koncem pro naše barvy, to bylo nedělní utkání proti Opavě. Na Střelnici bylo k vidění pět branek, hned třikrát zasahoval videorozhodčí.

Proti Opavě řešil kouč Rada další absenci, na stoperu nahradil zraněného Kubistu Štěpánek, do sestavy se na úkor Haitla vrátil Ladra.

Od začátku se bylo na co dívat. Ve 3. minutě dostali dost prostoru na pravé straně hřiště Zelený s Holíkem, prvně jmenovaný odcentroval do vápna, kde míč nedoletěl k číhajícímu Schranzovi, protože dezorientovaný Didiba vlastním gólem překonal brankáře Fendricha – 1:0. Hosté zkoušeli odpovědět střelou Halešice, s kterou si v pohodě poradil brankář Hrubý. V desáté minutě se podél brankové čáry pěkně uvolnil Považanec, zpětnou přihrávkou na velkém vápně našel Zeleného, ten ale střelou z voleje přestřelil odkrytou opavskou branku. Opavská obrana měla vyloženě problémy, při dalších zmatcích v obraně chtěl zakončovat Čvančara, ale poskakující míč uvnitř šestnáctky vůbec netrefil. Další lahůdkový centr z pravé strany z kopačky Holíka přistál přesně na hlavě Zeleného, jenže ten usměrnil míč zhruba dva metry vedle vzdálenější tyče. Zelený se za pár minut znovu držel za hlavu znovu, tentokrát nedokázal do sítě usměrnit opravdu těžký balon z úhlu, přesný v zakončení nebyl posléze ani Čvančara. Slezané měli šanci po sólu Juřeny, ten proklouzl přes čtveřici domácích hráčů, ale pálil naštěstí jen na jižní tribunu. Hosté nechali v 26. minutě v malém vápně trestuhodně neobsazeného Schranze, tomu posadil míč na hlavu Ladra, jenže balon se zatřepetal jen na boční síti! Jabloneckého Ladru zápas hodně bavil, po půlhodině hry nasadil jesle Večerkovi při průniku do vápna, zakončení mu ale zhatil dobrým zákrokem Fendrich. Střelnice tleskala dalšímu rychlému brejku, po něm pálil do horního růžku Ladra, ale Fendrich stačil míč vyrazit na roh! Další gól vysel ve vzduchu, ve 37. minutě kopal roh Podaný, k odraženému míči se dostal kapitán Hübschman a zblízka překonal Fendricha. Fanoušci si ale ještě museli na gólovou radost na 2:0 počkat, protože situaci překontrolovával přítomný VAR a k radosti domácích branku nejzkušenějšího hráče domácích posvětil.

Opavští v závěru poločasu přidali, nejdříve Pikul vyprášil rukavice brankáře Hrubého. Pak na levé straně obrany Štěpánka obral o míč Jemelka, po následné sérii odrazů v našem vápně se k míči dostal Pikul, který svou první ligovou brankou snížil na poločasových 2:1.

Druhý poločas začali lépe hosté, paradoxně největší šanci ale měli hned domácí, Ladra si na hranici šestnáctky narazil se Zeleným a pak tvrdou střelou k tyči donutil k výbornému zákroku brankáře Fendricha, ten se předvedl také při dorážce Čvančary kterou stačil vyrazit na roh! V 61. minutě zabrnkal domácím fanouškům na nervy brankář Hrubý, když hlavou odehrál míč přesně k Holíkovi, ten sám před naším gólmanem přestřelil jablonecké břevno!

V 65. minutě Schranz předložil míč Považancovi na hranici vápna a ten přesnou střelou k tyči rozradostnil domácí, jenže předčasně. VAR pak odhalil před brankou útočný faul Čvančary a branka neplatila. Jablonec se dál tlačil do zakončení, vysoký Čvančara v mírném záklonu nehlavičkoval mezi tyče. V 72. minutě zamotal u rohového praporku opavským hráčům hlavy Robert Hrubý, následně poslal do vápna centrovaný balon, na který vyskočil Schranz a prudkou hlavičkou dal na 3:1!

Čtvrt hodiny před koncem si domácí udělali ve vápně soupeře doslova střelnici, na Fendricha nevyzrál při jedné akci Doležal, Považanec ani Schranz. Ani další rychlý brejk nevyřešili Jablonečtí gólově, Schranz přihrával na malé vápno Doležalovi, kterému balon přeskočil kopačku.

VAR úřadoval na Střelnici ještě dvě minuty před koncem, po centru Pilaře srazil míč do zámezí Didiba, ale jeho hraní rukou video neodhalilo. V nastaveném čase Doležal zády k brance přihrál Považancovi, jeho zakončení i s přispěním teče opavských obránců skončilo v šibenici Opavy čtvrtou brankou. Radův tým tak zůstává doma stoprocentní, při prodlouženém víkendu bere tři body nad Opavou po výhře 4:1.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík
O 22 Martinec
O 39 Podaný down
O 5 Štěpánek yellow card
O 12 Zelený down
Z 3 Hübschman goal
Z 21 Ladra down
Z 7 Považanec goal
U 23 Čvančara down
U 26 Schranz goal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 28 Haitl
O 9 Jeřábek
O 16 Krob up
Z 8 Hrubý up assist
Z 11 Pilař up
U 15 Doležal up assist

SFC Opava

B 30 Fendrich yellow card
O 3 Didiba
O 27 Helešic down
O 4 Večerka yellow card
O 5 Žídek
Z 20 Mondek down
Z 23 Pikul down goal
Z 6 Řezníček down yellow card
Z 47 Texl assist
U 8 Holík
U 21 Juřena

Náhradníci

B 22 Lasák
O 2 Harazim up
O 9 Hrabina up
O 90 Koschatzký
Z 77 Dordič up
Z 7 Zavadil
U 26 Dedič up
48%

Držení míče

52%
16/9

Střely / Na branku

8/4
90

Vyhrané souboje

75
10

Fauly

14