UMT Mozartova Juniorská liga, 12. kolo

FK Jablonec

4
2

SK Slavia Praha

Na druhé letošní vítězství konečně dosáhli jablonečtí junioři. Cenné tři body urvali v domácím utkání s pražskou Slavii, kterou zdolali v poměru 4:2.

Domácí začali sérií rohových kopů, Pražané zahrozili akcí Vejvary, který naštěstí v šanci minul vzdálenější tyč Klementovy branky. V 11. minutě jablonecký Schön vybojoval míč na půlce, unikl s ním po levé straně a pak ideálně načasoval přihrávku volnému Divišovi, který míč uklidil do šibenice 1:0! Za dvě minuty mohlo být srovnáno, Vejvar se dostal až před jabloneckého brankáře, ten ale včas vyběhl a jeho střelecký pokus zmařil. Udeřilo tak znovu na druhé straně, skákavý balón poslal pohotově do sítě opět ligista Diviš - 2:0. Hostující Bucha pak i s pomocí jemné tyče zatřásl z dobrých pětadvaceti metrů jabloneckým břevnem. Aktivně si na pravé jablonecké straně počínal autor dvou branek Diviš, v dalším úprku adresoval zpětnou přihrávku na Matěje Kubistu, ten ale pálil vedle. Schönovu střelu stačil pozorný gólman Chochishvili vyrazit. Další pěknou jabloneckou akci rozjel Haitl, Diviš zacentroval, škoda jen, že Shön na míč ve vápně jen těsně nedoskočil. Blonďatý útočník se dočkal až po půlhodině hry, postupoval na branku z levé strany a pak míč poslal přesně ke vzdálenější tyči 3:0.

Po změně stran se obraz hry výrazně změnil. Hosté poslali do hry hned tři nové hráče a zatlačili jablonecký celek. Jenže slávisté se nedokázali prosadit v šancích, ty největší spálili Stropek a Sintean. V 68. minutě se jabloneckým mladíkům povedla další akce, po dlouhém nákopu Kubisty se povedlo zakončení Divišovi, který tak zkompletoval čistý hattrick.

I poté přišly velké šance týmu z Edenu. Nejdříve vychytal Vejvara brankář Klement. Pak dal ale další zápletku svižnému zápasu hostující Stropek, ten během dvou minut snížil na rozdíl dvou branek. Nejdříve skoroval hlavou po rohovém kopu, následně se trefil střelou k tyči. Jablonečtí nevěděli, kam dřív skočit a vůbec dobře to s nimi nevypadalo třináct minut před koncem, to měli po faulu Kozáka Pražané ještě výhodu pokutového kopu! Penaltu ale Lauricellovi dokázal u tyče lapit skvělý Klement a následná dorážka mířila naštěstí nad břevno! Jablonečtí mladíci zřejmě přečkali klinickou smrt a poté opět dokázali provětrat slávistickou obranu. Problémy jí nejvíce dělaly rychlé úniky Diviše, žádnou z jeho pobídek už ale domácí neproměnili v branku. V samém závěru pak po centru Pleštila vychytal na brankové čáře střídajícího Landfelda slávistický brankář.

Svěřenci trenéra Džimise Bekakise se konečně dočkali touženého vítězství, Slavii porazili 4:2. „Vedli jsme o tři branky, ale do druhé půle jsme nastoupili tak, že jsme nechali hrát soupeře. Slavie vystřídala hned tři lidi a tím oživila svou hru. My jsme si asi mysleli, že už máme hotovo. Na umělce je to rychlejší a může se stát cokoliv. Zdůrazňoval jsem o poločase hráčům, že musíme hrát dál, ale stalo se, že jsme dostali za dvě minuty dva rychlé góly. Ještě že pak chytil Klement penaltu, protože jinak nevím nevím, jak by to s námi dopadlo,“ kroutil hlavou ještě po skončení zápasu jablonecký trenér. Jeho svěřenci se konečně prosadili střelecky. „Dnes jsme ty situace řešili dobře a proměňovali je. To se nám předchozí zápasy nedařilo, už v Budějovicích nebo v předchozím domácím duelu s Libercem ty šance byly, ale trefovali jsme z nich tyče a břevna. Hodně dobře nám dnes zahráli Diviš a Schön, dostávali balony za obranu, které potřebují,“ pochválil kouč konečně vítězný tým.


Sdílet článek