Střelnice HET liga, 30. kolo

FK Jablonec

2
0

1.FC Slovácko

Martin Doležal
14’
Jan Chramosta
53’

Sen jabloneckých fanoušků už je realitou! Náš tým se vítězstvím 2:0 nad Slováckem v posledním kole HET ligy vybojoval třetí příčku a slaví historický postup do základní skupiny Evropské ligy.

S jedinou vynucenou změnou nastoupil jablonecký celek k závěrečnému utkání letošního ročníku do veledůležitého duelu se Slováckem. Vykartovaného Zeleného nahradil podle očekávání Hanousek. Jablonečtí fanoušci si zhluboka vydechli hned ve druhé minutě, to se mezi našimi stopery zjevil Sadílek, jenže jeho zakončení stačil v poslední možný moment znemožnit dnes loučící se Luděk Pernica. Jablonecké jako by první varování nabudilo a od té doby se nastěhovali na polovinu soupeře. Na hlavu Doležala centroval Hanousek, ale balon skončil nad břevnem. Nápaditě to zkoušel i Jovović, z rohu vápna ale zakončil hodně nepřesně. Ke střele se odhodlal také Pernica za vápnem, jeho pokus byl zase zblokován. Ve 14. minutě už ale Střelnice explodovala, z pravé strany poslal ukázkový centr Holeš na hlavu Doležala, brankář Daněk míč podběhl a jablonecký útočník otevřel brankový účet utkání – 1:0!

Za další dvě minuty si aktéři úvodního gólu spolupráci zopakovali, jen s tím rozdílem, že Doležal tentokrát zakončoval nohou a střela mu vůbec nesedla. Z druhé strany hřiště se do zakončení prodral Hanousek, ale z úhlu rozvlnil jen boční síť soupeřovy branky. Pak se hra opticky vyrovnala a Jablonec zahrozil až v závěru první půle. Jovović táhl útočnou akci, ale při zakončení nastřelil jen Rainberka. Akce však pokračovala, Hanouskův přetažený cent napálil z voleje Trávník, ale balon skončil ve vyšších řadách jižní tribuny.

Po obrátce trestný kop Jovoviće přizvedl ve zdi jeden z obránců soupeře na roh. V 52. minutě Holeš prošel na pravé straně podél brankové čáry, dal přízemní přihrávku před branku, kde se k míči probojoval Chramosta a jeho trochu záludný oblouček zapadl do sítě Slovácka na 2:0!

Střelnice aplaudovala brzy poté i nádherné akci Trávník vybídl k zakončení na středu vápna polovysokým balonem svátečního střelce Hubschmana, ten se krásně opřel z voleje do balonu a jeho povedená rána prosvištěla těsně vedle tyče Daňkovy branky! Ke střeleckému pokusu z 35 metrů se odhodlal i Považanec, Daněk byl ale pozorný. Hosté po dlouhé době zaměstnali brankáře Hrubého střelou Navrátila, kterou jablonecký strážce branky pevně ztlumil v náruči. Nadále byl ale aktivnější domácí celek, v záklonu zakončoval Chramosta i proto jeho střela skončila nad brankou. Brankář Daněk musel vyboxovat i střelu střídajícího Kubisty, naopak zakročovat nemusel po dorážce Holeše. V 73. minutě Hübschman poslal krásnou kolmici na zabíhajícího Chramostu, Daněk ale jeho nájezd dokázal vyrazit na roh! Po obléhání hostující branky pálil na zadní tyč i výborně hranící Holeš, ale Daněk stačil skočit k tyči včas.

Konec zápasu se nesl v poklidném tempu, diváky pobavil vynikajícím zpracováním vysokého balonu i impulsivní trenér Petr Rada. Fanoušci v závěru vytleskávali nejlepší tým jara a radují se z historického postupu do základní skupiny Evropské ligy!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš assist assist
O 13 Lischka
O 4 Pernica
Z 3 Hübschman
Z 2 Považanec down yellow card
Z 18 Trávník
U 19 Chramosta down goal
U 15 Doležal goal
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B Hanuš
O 22 Jankovič up
O 6 Piroch
Z 14 Breda
Z 7 Diviš up
Z 27 Kubista up
U 17 Čvančara

1.FC Slovácko

B 25 Daněk
O 19 Břečka
O 26 Krejčí
O 21 Reinberk
Z 2 Daníček
Z 8 Machalík down
Z 18 Sadílek down
Z Vasiljev yellow card
U 21 Kubala
U 9 Navrátil
U 18 Rezek down

Náhradníci

B 29 Heča
O 10 Hofmann up
O 16 Šimko
Z 13 Hellebrand up
Z 2 Janošek up
54%

Držení míče

46%
20/6

Střely / Na branku

4/1
106

Vyhrané souboje

77
6

Fauly

22