Karviná HET liga, 28. kolo

FK Jablonec

2
1

MFK Karviná

Jan Chramosta
34’
Martin Doležal
71’
63’
Pavel Dreksa

Jablonec udolal vítězstvím 2:1 tým Karviné a dnešní tři body mu dávají jistotu minimálně pátého místa a účasti v předkolech Evropské ligy!

Bez zraněného Masopusta a v sestavě s dvěma útočnými hroty Doležalem a Chramostou vyběhli jablonečtí fotbalisté po neúspěšném finále MOL Cupu k domácímu utkání s ohroženou Karvinou.

Hrálo se ve velkém horku, za takřka letního počasí. Úvod zápasu byl poměrně ospalý, první zahrozili hosté, ale Budínského střela spíše než brankáře, ohrozila diváky na jižní tribuně. Na opačné straně pálil nepřesně Jovović. Dál se hrálo především mezi vápny, většího vzruchu se fanoušci dočkali před oběma brankami až po půlhodině hry. Nejdříve prošel na naší pravé straně karvinský Letić, míč si od autové čáry navedl k vápnu, ale svou střelu poslal nad jablonecké břevno. Jablonec odpověděl hned vzápětí, Jovović napřáhl z hranice vápna a rozezvonil břevno karvinské branky, z dorážky pak bohužel neuspěl Chramosta. Ve 34. minutě už ale na Střelnici propukla gólová radost, Jovović vymyslel vynikající kolmici za obránce na Chramostu, ten pálil ke vzdálenější tyči Lé Gianga a angličanem otevřel brankový účet předposledního domácího utkání. V samém závěru první půle ještě zblokovali karvinští obránci Pernicovu střelu z voleje a svou další příležitost neproměnil ani autor první jablonecké branky Chramosta.

Úvod druhé půle se povedl hostujícímu celku, po jednom z jejich rohových kopů hlavičkoval těsně vedle Panák a jablonecké tribuny si zhluboka vydechly. V 53. minutě Trávníkův přímý kop hlavičkoval na hostující břevno vysoký Doležal. Hosté překvapivě drželi více balon a Jablonec spoléhal na brejkové situace. Jedna z nich přišla, když Doležal šikovně sklepl míč do brejku Jovovićovi, ten navedl míč na střed vápna a přenechal zakončení dobíhajícímu Jovovićovi, tomu ale v poslední moment skočil do střely Janečka. Hosté dvakrát vystřídali a přišlo jejich zasloužené vyrovnání. V 63. minutě se karvinským povedl rohový kop, který obrana odvrátila jen k Dreksovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal na 1:1! Náš tým byl evidentně otřesený a z tribun se navíc začínal ozývat pískot nespokojených příznivců. Tým ze Střelnice ale spasil dvacet minut před koncem pěkný centr Zeleného z levé strany hřiště, který trkl hlavou do šibenice na 2:1!

Jablonec od vedení zlepšil hru a Karvinou už na svou polovinu příliš nepouštěl. Naopak do zakončení se prokousával Jovović, ale byl čistým skluzem odzbrojen. Vysoko nad pálil dvakrát i Holeš. Až v poslední pětiminutovce se dostal do zakončení střídající Voltr, ale nebyl v ideální střelecké pozici a dobře ho ubránil Hanousek. Po přímém kopu Karviné hlavičkoval pod břevno jeden z hostující hráčů, ale Hrubý míč před brankovou čárou zkrotil v rukavicích. Jablonec udržel těsné vedení a dnešní výhra 2:1 mu zaručuje minimální jistotu páté příčky a účasti v předkolech Evropské ligy!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 13 Lischka
O 4 Pernica
O 12 Zelený assist
Z 77 Považanec
Z 10 Trávník down
U 19 Chramosta goal yellow card
U 15 Doležal down goal
U 25 Jovovič down assist

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 22 Jankovič
O 6 Piroch up
Z 14 Breda
Z 7 Diviš up
Z 3 Hübschman up
Z 24 Pleštil

MFK Karviná

B 1 Le Giang
O 2 Čolič
O 5 Dreksa goal yellow card
O 17 Eismann
O 26 Letič yellow card
Z 23 Budínský
Z 66 Janečka
Z 6 Šisler down yellow card
Z 11 Štěpanovský down
U 27 Panák
U 15 Wágner

Náhradníci

B 18 Krnáč
O 22 Hošek
O 4 Štěrba
Z 10 Lingr
Z 21 Weber
U 24 Ramírez up
U 7 Voltr up
54%

Držení míče

46%
12/4

Střely / Na branku

10/2
75

Vyhrané souboje

106
13

Fauly

17