Střelnice HET liga, 15. kolo

FK Jablonec

1
1

SK Slavia Praha

Ondřej Mihálik
65’
33’
Jaromír Zmrhal

Jablonečtí fotbalisté se v posledním domácím utkání rozloučili s diváky remízou se Slávií Praha. Úřadující mistr vedl na Střelnici brankou Zmrhala, za jablonecké srovnával Mihálik.

Jablonec se musel v pondělí dohrávce obejít bez nejlepšího střelce Tecla, využít nemohl ani distancovaného Trávníka a zraněného brankáře Hrubého. Trenér Klucký dal na stoperu přednost Kyselovi před Hübschmanem.

Úřadující mistr začal na Střelnici náporem, hned ve druhé minutě mířil Škoda těsně vedle pravé jablonecké tyče. Vysoký útočník Pražanů byl prakticky u veškerého zakončení hostů, Valeš ale kryl jeho pokus vyslaný zpoza vápna, naopak zasahovat nemusel, když Škoda mířil za vápnem nad břevno. Hráči Slavie dobře kombinovali a jablonečtí se ke zteči jejich branky dostávali jen sporadicky. Ve 27. minutě zahrávali sešívaní další z rohových kopů, Stoch našel ve vápně hlavu Škody, který poslal míč na břevno naší svatyně! Po půlhodině hry Stoch opět ukázkovým centrem z naší pravé strany našel Zmrhala, ten měl na malém vápně až příliš prostoru, zamířil přesně k tyči a poslal hostující celek do vedení.

Brankář Laštůvka během první půle příliš práce neměl, alespoň na provozní teplotu ho zahřál až Zelený, který pálil z otočky. Před poločasovou pauzou ještě vystrašil jablonecké Ngadeu po centru Stocha, Valeš ale po rohovém kopu stačil míč na brankové čáře vyrazit do bezpečí!

Po změně stran začal na Střelnici poletovat sníh, ale obraz hry se v začátku druhého dějství příliš nezměnil. Fotbalisté z Vršovic si vypracovali další možnost ke zvýšení náskoku. V 52. minutě našel Sobol ve vápně Škodu, ten na přední tyči naštěstí netrefil jabloneckou branku!

V 57. minutě se připomněli také domácí, Jovović vysunul Zeleného, jeho rána proletěla těsně nad břevnem. Jablonec se přeci jen více osmělil, z úhlu pálil tvrdě Považanec, ale Laštůvku neprostřelil. Hrálo se nahoru dolů a rázem se museli mít i vršovičtí na pozoru. V 64. minutě vybojoval Hanousek balon při rohovém kopu Slavie a rozjel rychlé přečíslení jabloneckých barev tři na jednoho, míč následně Masopust připravil ideálně pro Mihálika, který sám před brankářem nezaváhal a vyrovnal na 1:1! Rázem se hrálo nahoru dolů a vyrovnání probudilo také promrzlé diváky na stadionu. Pražané se snažili zvýšit tlak na naši branku, ale zelenobílá obrana včas odehrávala především centrované balony, které létaly do pokutového území. Naopak vpředu sváděli neúprosné bitvy s urostlým Ngadeem útočníci Mihálik s Doležalem.

Dvanáct minut před koncem pálil v tísni vedle Kubista. V 81. minutě byl blízko obratu Zelený, k němu se dostal míč skrz celé pokutové území, jeho střelu ale dobrým vyběhnutím zmařil gólman Laštůvka! Slavia zahrozila po trestném kopu, odražený balon ale poslal vysoko nad Jugas. Ve strhujícím závěru už ani jeden tým nestačil vstřelit rozhodující branku a tak se zrodila remíza 1:1.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 29 Valeš
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 6 Kysela
O 4 Pernica
O 12 Zelený yellow card
Z 27 Kubista yellow card
Z 8 Masopust down assist yellow card
Z 77 Považanec
U 25 Jovovič down
U 17 Mihálik down goal

Náhradníci

B 20 Bárta
O 22 Jankovič
O 18 Kouřil up
Z 7 Diviš up
Z 3 Hübschman
Z 14 Janetzký
U 15 Doležal up

SK Slavia Praha

B 16 Laštůvka
O 18 Bořil
O 4 Jugas
O 3 Sobol
Z 7 (Danny) down
Z 10 Hušbauer
Z 13 Ngadjui yellow card
Z 22 Souček down
Z 17 Stoch down assist
Z 8 Zmrhal goal
U 21 Škoda

Náhradníci

B 31 Kovář
O 25 Frydrych
Z 5 Altintop
Z 26 Hromada up
Z 6 Sýkora
U 27 Necid up
U 14 Van Buren up
41%

Držení míče

59%
8/5

Střely / Na branku

20/4
79

Vyhrané souboje

100
12

Fauly

11