Střelnice HET liga, 13. kolo

FK Jablonec

1
0

FC Zbrojovka Brno

Jaroslav Zelený
4’

Po nevydařeném derby v Liberci došlo k sestavě pro utkání s Brnem k několika změnám. V brance dostal tentokrát přednost Valeš, post pravého obránce svěřil trenér Klucký Holešovi a na levou stranu obrany se vrátil po zranění opět Hanousek.

Hned v druhé minutě předvedl pěkný únik Holeš, podíval se a dal ideální balon na penaltu Zelenému, ten bohužel u střely podkouzl a míč minul, balon se přesto dostal k Trávníkovi, jeho tečovaný pokus skončil jen rohovým kopem. Jablonec zahrával hned v úvodu tři rohové kopy, a právě ten třetí ze čtvrté minuty rozehráli hráči nakrátko, Hübschman poslal ideální centr před branku, kam si krásně naskočil Zelený a hlavou trefil svou jubilejní první branku v jabloneckém dresu – 1:0!

Pěkné uvolnění v pokutovém území soupeře předvedl za chvíli Tecl, ale jeho následná střela byla zblokovaná. Další rychle rozehranou standardku využil k úprku po lajně rychlonohý Jovović, počkal na náběh Zeleného, ten ale místo střely zvolil kličku mezi dva hostující obránce, ti mu ale mu balon sebrali. Hosté měli v obraně napilno, obránci Zbrojovky například v poslední možný moment uklidili raději na roh před číhajícím Trávníkem na zadní tyči.

Jablonec se kombinační hrou dostával do hry a z tlaku se snažil přidat toužený druhý gól. Po půlhodině hry byl ve vápně podražen Tecl Kijanskasem. Nařízenou penaltu ale sám postižený neproměnil, Melichárek mu jí u tyče vyrazil! Brno tento moment trochu nakoplo, a hra se v poli postupně vyrovnala. Na dostřel Valešovy branky se ale dostal jen Kratochvíl, jeho pokus ale nebyl vůbec přesný.

Opět živo před brankou Brna bylo po změně stran v 52. minutě. Nejdříve Jovović rozehrál překvapivě standardku po zemi na Pernicu, ten ale neprostřelil hradbu těl. Vzápětí se až před Melichárka dostal Tecl, ale trefil jen hostujícího gólmana, k dorážce se neprotlačil ani Doležal. Velkou příležitost si na druhé straně vytvořili i Zbrojováci, centr z pravé jablonecké strany naštěstí hlavičkoval přesně do náruče Valeše Koné. Jablonec znejistěl a nedařilo se mu vůbec držet balon na svých kopačkách. Trenér se snažil oživit hru střídajícími hráči Divišem a Mihálikem. Právě Mihálik hned při prvním dotyku s balonem pálil z úhlu do náruče Melichárka. Hosté ale stále vystrkovali růžky, po rohovém kopu hlavičkoval slabě Kratochvíl. V 84. minutě v rychlém brejku vysunul Mihálik Tecla, jeho bombu na vzdálenější tyč Melichárek stačil vyrazit. Na druhé straně měl problémy se střelou Fortese Valeš. Jablonec si nakonec připsal tři body za nejtěsnější možné vítězství 1:0.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 29 Valeš
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 27 Kubista
O 4 Pernica
O 12 Zelený goal
Z 3 Hübschman
Z 10 Trávník yellow card
U 15 Doležal down
U 25 Jovovič down assist
U 21 Tecl down

Náhradníci

B 20 Bárta
O 22 Jankovič
O 18 Kouřil
O 6 Kysela
Z 7 Diviš up
Z 24 Janetzký up
U 17 Mihálik up

FC Zbrojovka Brno

B 1 Melichárek yellow card
O 18 Jablonský down
O 2 Kijanskas yellow card
O 4 Pavlík
O 13 Vraštil
Z 17 Kratochvíl
Z 19 Lutonský down yellow card
Z 6 Pilík
Z 8 Polák yellow card
U 24 Koné
U 23 Škoda down

Náhradníci

B 33 Halouska
O 20 Chico Gomes up
O 27 Jovanovič
Z 9 Fortes up yellow card
Z 29 Janošek up
Z 16 Sedlák
U 21 Přichystal
45%

Držení míče

55%
10/4

Střely / Na branku

9/5
110

Vyhrané souboje

114
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 28. 3. 2024 14:37
Tracy is unable to log error.