Liberec HET liga, 12. kolo

FC Slovan Liberec

4
1

FK Jablonec

Milan Kerbr
36’
Milan Kerbr
45’
Matěj Hybš
61’
Milan Kerbr
67’
1’
Stanislav Tecl

Jablonec v derby neudržel slibné vedení z první minuty utkání. Ač neodehrál špatné utkání, nedokázal využít svých šancí. Domácí byli v produktivitě mnohem úspěšnější a nakonec zvítězili 4:1.

Hned několik zdravotních problémů ovlivnilo ve třetím zápase v týdnu naši základní sestavu pro prestižní zápas v Liberci. Hrát nemohl Hrubý, Hanousek ani Masopust. Naopak do základu se vrátil stoper Pernica.

Diváci si ještě u Nisy nestihli ani pořádně sednout a náš tým šel bleskurychle do vedení. Jablonec kopal hned v úvodní minutě roh, míč se dostal na zadní tyči až k Teclovi, ten zblízka napodruhé protlačil míč do liberecké sítě – 0:1!

Domácí se poprvé před Bártu prodrali po deseti minutách hry, ale dva jejich rohové kopy neznamenali pro jablonecký tým větší ohrožení. To na druhé straně Jovovićův drzý průnik po levém křídle a následný centr nenašel nikoho v jabloneckém dresu. Jovović byl evidentně při chuti, jen o chvíli později napřáhl za vápnem, ale pálil jen na mimo branku.

V 19. minutě byli domácí blízko vyrovnání. Kerbrův centrovaný balon vyrazil Bárta jen před vápno, Bosančič trefil zblízka jen tělo vyběhnutého Bárty, dražený balon pak z dálky opřel do tyče Kerbr.

Branková konstrukce zvonila vzápětí i na druhé straně. Tecl dostal od Jovoviće pas, dostal se až před brankáře Koláře, jeho lob ale skončil jen na břevně liberecké branky! Janković při další jablonecké akci našel za obranou lahůdkovým centrem Doležala, beci Slovanu ale stačili před naším útočníkem míč odehrát na roh. Další útok vedl Tecl, prošel na levé straně, před brankou hledal Kubistu, před ním obránci zahráli na roh. Z něj rozvlnil bohužel jen boční síť stoper Pernica. Jablonec se snažil hrát ofenzivně, spoustu dalších našich akcí zastavily těsné ofsajdové situace.

Ve 36. minutě získal balon na naší pravé straně Kerbr, při následném centru zasáhl ve skluzu rukou míč Janković a rozhodčí Hrubeš nařídil pokutový kop. Kerbr pak utaženou střelou k pravé tyči nedal Bártovi šanci, ač náš gólman vystihl směr střely, bylo srovnáno na 1:1.

Liberečtí nakonec dokázali skore ještě těsně před odchodem do šaten otočit. Po ztrátě míče využil Coufalův centr znovu Kerbr, jeho střela o zem skončila pod jabloneckým břevnem – 2:1.

Brzy po poločase napálil Považanec skákavý balon na libereckou branku, míč směřující do šibenice však fantasticky vyškrábl Kolář na roh. Brankář Slovanu se vyznamenal také o pět minut později, když Doležal poslal do šance Kubistu, jemu ale zkazil radost na brankové čáře strážce liberecké svatyně. V další akci zahráli domácí ve vápně rukou, ale píšťalka rozhodčího zůstala tentokrát němá.

Jablonec své šance nevyužil, naopak Liberec se poprvé v druhé půli dostal před branku Bárty a povedlo se mu odskočit o dvě branky. Bosančič vypálil za vápnem na Bártu, tomu se povedlo ještě jeho střelu srazit na břevno, dobíhající Hybš ale stačil hlavou poslal míč do sítě – 3:1.

V 67. minutě přihrál Bosančič do strany na Kerbra, který střelou na vzdálenější tyč dokázal přidat čtvrtou branku domácích a zkompletoval svůj hattrick. Jablonec se nadále snažil o aktivní hru, střelu střídajícího Mihálika ale skvělý Kolář opět u tyče zneškodnil. Na druhé straně pálil pohotově Coufal, hrající stý ligový zápas, jeho pokus skončil těsně vedle Bártovy branky. Nebezpečně ale mimo vymezený prostor pálili na jablonecké straně ještě Mihálik a Jovović.

Jablonec už nedokázal na vývoj utkání více reagovat a svou první letošní porážku na soupeřově půdě utrpěl bohužel zrovna v prestižním Podještědském derby.


Sdílet článek

FC Slovan Liberec

B 1 Kolář
O 5 Coufal assist yellow card
O 11 Hybš goal
O 37 Kerbr down goal goal
O 15 Kúdela
Z 10 Bosančić down assist assist
Z 2 Breite yellow card
Z 4 Karafiát
Z 26 Kulhánek
Z 22 Ševčík
U 8 Graiciar down

Náhradníci

B 17 Hladký
O 3 Mikula
Z 7 Folprecht up
Z 69 Vácha
U 18 Pulkrab up
U 9 Voltr up

FK Jablonec

B 20 Bárta
O 22 Jankovič
O 27 Kubista
O 4 Pernica assist
O 12 Zelený
Z 3 Hübschman
Z 77 Považanec down yellow card
Z 10 Trávník
U 15 Doležal down
U 25 Jovovič
U 21 Tecl goal

Náhradníci

B 29 Valeš
O 26 Holeš
O 18 Kouřil
O 6 Kysela
Z 7 Diviš up
Z 14 Janetzký
U 17 Mihálik up
61%

Držení míče

39%
20/9

Střely / Na branku

11/6
87

Vyhrané souboje

92
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 29. 3. 2024 14:36
Tracy is unable to log error.