Ostrava HET liga, 6. kolo

FC Baník Ostrava

2
2

FK Jablonec

Robert Hrubý
78’
Jakub Šašinka
83’
4’
Stanislav Tecl
63’
Marek Kysela

Domácí Baník poprvé zahrozil už ve třetí minutě, když střelu Granečného z úhlu vyrážel brankář Hrubý na hranici šestnáctky, kde Pazdera střílel pouze do náruče brankáře. Za to Jablonec se svojí první šancí naložil mnohem lépe. O necelou minutu později se po krásném vysunutí Masopusta řítil na bránu Tecl, který poslal jablonecké do vedení! V 10. minutě nezpracoval výborný centr v dobré pozici opět Tecl a při následném pokusu o odkop domácích obrana málem ohrozila vlastního brankáře. V Dalším průběhu hry se pokoušel Baník držet míč a naši hráči hrozili z rychlých brejků.

Ve čtyřiadvacáté minutě zazdil obrovskou šanci domácích na vyrovnání Sus, který se řítil sám na Hrubého, udělal kličku, ale následně netrefil odkrytou branku. Baník nadále držel míč a snažil se tlačit, čímž vznikaly mezírky v jeho obraně, které se pokoušeli využít jablonečtí. Ve 35. minutě střílel z dálky Trávník, ale střela mířila těsně vedle šibenice. Zdlouhavou rozehrávku domácích poté začali fanoušci Baníku oceňovat pískotem. Nervozita na kopačkách ostravských byla znát a dělali chyby. Další nebezpečnou střelu z dálky vytáhl opět Trávník ve 37. minutě. Na situaci zareagoval domácí trenér, který stáhl Stefana Paniće a místo něj poslal na hřiště Hlinku. Další průběh poločasu už kromě občasného pískotu domácích nic zajímavého nepřinesl a do kabin tak odcházeli spokojenější hráči v zeleném.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změny. Od nástupu do druhé části zápasu pokračovala snaha domácích po vyrovnání územním tlakem, který byl pouze po pokutové území. První šanci druhé půle si tak připsal po závaru ve vápně Baníku jablonecký Vojta Kubista, jehož střela z hranice vápna mířila příliš vysoko. Nevýrazný vstup domácích do druhého poločasu donutil trenéra Kučeru k dalšímu střídání. Ze hřiště stáhl Tomáše Mičolu, místo kterého nastoupil Jakub Šašinka. Chvíli po střídání se mohl nový hráč hned ukázat, kdyby ovšem balón za obranu lépe zpracoval. Poprvé tak vyvedl z klidu jabloneckého Hrubého až Sus, jehož střela z dálky se ovšem mezi tyče nevešla. Zelenobílí si v koncovce počínali mnohem lépe a po rohovém kopu Trávníka zvýšil na 2:0 Marek Kysela, který pouhou minutu předtím přišel na hřiště za Jakuba Považance! Pro Marka Kyselu to byl první ligový start od zranění plíce ve 30. kole v Karviné.

Baník mohl korigovat výsledek o další minutu později. Několik ostravských pokusů z vápna díky výborné práci obrany Jablonce nedostalo až k brankáři Hrubému. 6215 diváků se dostalo do varu až v 68. minutě, když střílel nebezpečně z dálky Poznar a jenom díky skvělému zákroku Hrubého zůstávalo vedení Jablonce dvoubrankové. Poslední střídání domácích poslalo na hřiště Bronislava Stáňu za Martina Suse. Tlak Baníku pokračoval, ale centry nenacházely domácí hráče v situacích, ze kterých by se dal vstřelit gól. Domácí se dočkali v 78. minutě po úniku Azeveda na křídle, když přihrávku proti noze dokázal na hranici vápna zužitkovat Robert Hrubý, který se tak stal se třemi góly nejlepším aktivním střelcem ve vzájemných zápasech. To už na hřišti nebyl střelec naší první branky Stanislav Tecl, který mezitím přenechal svoje místo Martinu Doležalovi. Vrátit dvoubrankové vedení na jabloneckou stranu mohl právě Doležal, ale jeho hlavičku ostravský brankář chytil. Z následné akce přišlo to, čeho se jablonečtí fanoušci obávali, a Baník vyrovnal. Po úniku a centru Stáni z křídla vyrovnal skóre Šašinka. Noční můru pro jablonecké mohl ze zápasu udělat o dalších několik desítek vteřin později Poznar, ale jeho střelu naštěstí zastavilo břevno. Ihned poté naskočil do hry i poslední hráč Jablonce. Jaroslava Zeleného nahradil Ondřej Mihálik. Baník na konci zápasu na hřišti dominoval a hnán nabuzenými diváky podnikal nebezpečné výpady do obrany Jablonce, které naštěstí k rozhodujícímu gólu nevedly a tak si obě mužstva body rozdělila.


Sdílet článek

FC Baník Ostrava

B 30 Vašek
O 6 Granečný
O 9 Pazdera
O 20 Pokorný
O 4 Sus down
O 3 Šindelář
Z 11 De Azevedo assist
Z 10 Hrubý goal
Z 25 Mičola down
Z 12 Panič down
U 26 Poznar

Náhradníci

B 1 Šustr
O 13 Azackij
O 18 Breda
Z 33 Hlinka up
Z 21 Stáňa up assist
U 7 Šašinka up goal
U 14 Šašinka

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič
O 27 Kubista
O 4 Pernica
O 12 Zelený down
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust assist yellow card
Z 77 Považanec down
Z 10 Trávník assist
U 21 Tecl down goal

Náhradníci

B 20 Bárta
O 26 Holeš
O 6 Kysela up goal
Z 7 Diviš
Z 14 Janetzký
U 15 Doležal up
U 17 Mihálik up
58%

Držení míče

42%
16/9

Střely / Na branku

8/4
116

Vyhrané souboje

113
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 28. 3. 2024 14:48
Tracy is unable to log error.