Střelnice HET liga, 2. kolo

FK Jablonec

0
1

FC Viktoria Plzeň

11’
Tomáš Hájek

Úvodní domácí duel proti favorizované Viktorii Plzeň body nepřinesl. Jablonec svůj tlak v druhém poločase nedokázal přetavit v branky. O výsledku tak rozhodla Kopicova střela z trestného kopu.

Totožnou sestavu vyslal jako v prvním kole na Slovácku vyslal trenér Klucký také v domácí premiéře proti plzeňské Viktorii. V Jablonecké brance slavil jubilejní stý zápas mezi tyčemi gólman Vlasta Hrubý.

Stadion ještě před samotným výkopem vzdal hold zesnulému Václavu Halamovi minutovým potleskem.

Jablonečtí se favorizovaného soupeře nezalekli, šli důrazně do soubojů a dostávali se před branku Západočechů. V 9. minutě se netradičně na hrotu útoku zjevil v zakončení stoper Pernica, střela mu byla ale zblokována. Jen o chvíli později vypadl centr Diviše z rukavic hostujícího brankáře Hrušky, ten ale svou chybu stačil rychle napravit.

Plzeň se poprvé k ohrožení jablonecké branky dostala v 11. minutě a hned z toho byla jejich vedoucí branka. Trestný kop od autové čáry zahrál v této minutě Kopic šikovně na zadní tyč, před brankou se míč snažilo hlavičkovat hned několik hráčů, ale nikdo balon zřejmě nezasáhl a ten skončil až v síti jabloneckého brankáře.

Hostující Hejda překazil po čtvrthodině hry rychlý domácí brejk za cenu faulu, ale žlutou kartu z rukou rozhodčího neuviděl. Jablonec zahrozil hlavičkou Doležala, balon mířil pod břevno ale jen do středu branky, kde stál připravený Hruška. Po půlhodině hry začaly přibývat rohy Viktorie, největší šanci si ale hosté vytvořili ve 36. minutě, když Kolář napřáhl za vápnem a prudkou střelou rozezvonil tyč jablonecké branky. V závěru první půle střílel po akci Masopusta k tyči Mihálik, ale ani tato akce neznamenala pro hosty větší nebezpečí.

Hned v úvodu druhé půle zlikvidoval šanci Krmenčíka skvělým zákrokem pozorný Hrubý. Na druhé straně Masopust křížnou střelou levou nohou roztleskal Střelnici, i když jeho pokus nakonec nezamířil mezi tři tyče. V 51. minutě předvedli jablonečtí rychlou akci, na levé straně zatáhl míč Hanousek, před brankou jej ve skluzu těsně nezasáhl Doležal a na zadní tyči v šanci krkolomě přestřelil i Diviš. Jablonec přitlačil favorita zápasu, další akci táhl na pravé straně Masopust, ale ani z jeho centru gólově neudeřilo.

Hostující kouč Vrba nebyl s pasivním výkonem svých svěřenců příliš spokojen, sledoval střelu Zeleného, po které z vápna následně přestřelil branku také Mihálik. Šance na jablonecké vyrovnání přibývaly, diváci se drželi za hlavu při šanci Doležala, kterou vyrazil brankář Hruška, Diviš následně pálil v ideální pozici nad. Třináct minut před koncem se domácí tým dožadoval odpískání pokutového kopu po ruce jednoho z hráčů Plzně, píšťalka rozhodčího Královce však zůstala němá. Dvanáct minut před koncem pálil z otočky Kubista, jeho ránu vyrazil Hruška. Hosté zdržovali, kouskovali hru a snažili se otupit i závěrečný tlak domácích. Z voleje pálil ještě nad střídající Mehanović, v dobré pozici hlavičkoval mimo také aktivní Doležal.

Hosté nakonec mohli v 90. minutě přidat pojistku, z protiútoku Hrošovský nasměroval svou hlavičku do tyče a dobíhajícímu Bakošovi zblokovali střelu obránci.

Jablonečtí nebyli za svou aktivitu a převahu z druhé půle odměněni gólově, v Jablonci dokázali ubránit hubené jednobrankové vítězství.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 21 Kubista yellow card
O 4 Pernica
O 12 Zelený
Z 7 Diviš down
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust
Z 10 Trávník yellow card
U 15 Doležal
U 17 Mihálik yellow card

Náhradníci

B 29 Valeš
O 22 Jankovič
O 18 Kouřil
Z 14 Janetzký
Z 11 Kučera
Z 9 Mehanovič up
Z 77 Považanec

FC Viktoria Plzeň

B 16 Hruška yellow card
O 21 Hájek down goal
O 2 Hejda
O 14 Řezník
Z 24 Havel
Z 17 Hrošovský
Z 26 Kolář down yellow card
Z 10 Kopic assist
Z 9 Zeman yellow card
Z 29 Živulič yellow card
U 15 Krmenčík down

Náhradníci

B 13 Bolek
Z 25 Čermák
Z 7 Hořava up
Z 33 Ivanschitz
Z 11 Petržela up
U 23 Bakoš up
U 37 Řezníček
56%

Držení míče

44%
13/4

Střely / Na branku

11/2
111

Vyhrané souboje

85
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 16. 4. 2024 06:25
Tracy is unable to log error.