Uherské Hradiště HET liga, 1. kolo

1.FC Slovácko

1
1

FK Jablonec

Tomáš Zajíc
2’
19’
Ondřej Mihálik

Novou sezonu začali naši fotbalisté remízou 1:1 na hřišti Slovácka. Jablonec brzy inkasoval, po čtvrthodině hry srovnával Mihálik. Následná převaha především z první půle ale další gól nepřinesla.

Trenér Klucký dal v základní jedenáctce nového ročníku přednost na pravé straně obrany Masopustovi před Jankovićem, jinak vyběhla na stadion v Uherském Hradišti poměrně očekávaná sestava. V parném odpoledni, které spíše než na fotbal, lákalo k vodě, sledovalo utkání 4015 diváků.

Ti měli radost hned ve 2. minutě zápasu, na naší levé straně dostal míč za obranu Navrátil, našel přesně ve vápně Zajíce jenž propálil Hrubého. Jablonec pak zatlačil svého soupeře, v krátké době si vytvořil sérii tří rohových kopů, první střelu mezi tyče zaznamenal Hanousek, scházela ale větší razance. K nepřesné střele se chvíli poté odhodlal Trávník, technický obstřel Zeleného se také mezi tyče domácích nevešel. V 18. minutě po dalším z řady rohových kopů Trávníka už se našim barvám povedlo srovnat, míč se dostal od Doležala až k brankové čáře k útočníkovi Mihálikovi, který bez větších problémů srovnal na 1:1.

Zbytek poločasu byl Jablonec více na míči a zatlačil domácí na vlastní polovinu. Zajímavě vypadal průnik Masopusta, jeho pokus z úhlu stačil Heča vyrazit na roh. Domácí se připomněli trochu ukvapenou střelou Havlíka, tu ale Hrubý spolehlivě zalehl. V samém závěru poločasu našel Trávník přesným centrem hlavu Doležala, míč se však snesl nad břevno a rozvlnil horní síťku branky Slovácka.

Po změně stran první zahrozil domácí Navrátil, pohyblivý záložník táhl útok domácích středem hřiště a následně ho i sám zakončil nad branku Hrubého. Na druhé straně štiplavý pokus Trávníka zblokoval jeden z domácích obránců. Domácím se viditelně nedařila rozehrávka a na jejich hru se často snášel z ochozů pískot diváků. Domácí příznivce tak alespoň potěšil pěknou, ikdyž nepřesnou střelou Daníček. S přibývajícím časem se hra postupně vyrovnala a na hřišti přibývaly žluté karty z rukou rozhodčího Jílka. Domácí zahrozili hlavičkou útočníka Zajíce v 65. minutě, Hrubý ale zasahovat nemusel. V parném počasí nechával hráče hlavní arbitr v každém z poločasu občerstvit, trenéři těchto pauz využívali k udílení dalších pokynů.

Deset minut před koncem předvedl dravý průnik do vápna Slovácka Masopust, protáhl se až kolem brankové čáry, jenže jeho gólovou zpětnou přihrávku nikdo z hráčů nestačil zasáhnout! Více se už v parném odpoledni na rozpáleném Slovácku neurodilo, a tak si oba soupeři body rozdělily za konečnou remízu 1:1.


Sdílet článek

1.FC Slovácko

B 29 Heča
O 14 Divíšek
O 6 Hofmann
O 23 Reinberk
O 16 Šimko
Z 28 Daníček
Z 20 Havlík down
Z 8 Machalík
Z 5 Šumulikoski yellow card
U 10 Navrátil assist
U 17 Zajíc down goal

Náhradníci

B 25 Daněk
O 3 Suchý
Z 24 Juroška
Z 21 Kubala up
Z 18 Sadílek
U 22 Petr
U 18 Rezek up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek yellow card
O 21 Kubista yellow card
O 4 Pernica
O 12 Zelený
Z 7 Diviš down
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust
Z 10 Trávník
U 15 Doležal down
U 17 Mihálik down goal

Náhradníci

B 29 Valeš
O 22 Jankovič
O 18 Kouřil
Z 14 Breda up
Z 14 Janetzký up
Z 9 Mehanovič up
Z 77 Považanec
47%

Držení míče

53%
9/1

Střely / Na branku

14/3
96

Vyhrané souboje

108
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 28. 3. 2024 23:21
Tracy is unable to log error.