Lovosická Česká dorostenecká liga, 27. kolo

FK Viktoria Žižkov

1
3

FK Jablonec

Už v pátek si zajel jablonecký starší dorost do Prahy, kde v předehrávce 27. kola České ligy sehrál utkání s Viktorií Žižkov a zvítězil v něm 3:1 (2:0). Jablonci vyšel úvod zápasu a výsledek pak pojistil třetím gólem deset minut před koncem.

Jablonec udeřil už ve 4. minutě z prvního rohového kopu. Jelínek ho rozehrál z pravé strany, odražený míč se dostal nalevo k Fofanahovi, který jej vrátil k zadní tyči, kde ho Kováčik hlavou poslal do sítě. V 9. minutě z dálky prudce vypálil Zezulka a gólman Pochylý míč zkrotil až nadvakrát. Domácí se k první možnosti propracovali v 10. minutě, kdy střelu hlavou Vilda zneškodnil Klement. V 15. minutě předvedli rychlou akci Haitl a Fofanah, který ji zakončoval střelou z úhlu mimo branku. V 17. minutě po rohovém kopu Kováčika zleva se odražený míč ve vápně dostal k Tešlárovi, který nůžkami trefil pravou tyč domácí branky. Za dvě minuty Jelínek postoupil dopředu s míčem, našel napravo Landfelda, jehož střelu Pochylý neudržel a míč prošel za jeho záda podruhé do sítě. Jablonec měl značnou převahu, z které přicházely šance, které měli jak Jelínek, tak Kováčik či Tešlár, ale bez gólového zakončení. Velkou šanci měli hosté minutu před poločasem, kdy Jelínkův trestný kop z levé strany mířicí do levého růžku brankář Pochylý dokázal vytěsnit mimo branku.

I po obrátce měl Jablonec převahu s řadou možností skórovat, ale třetí gól nepřicházel. Naopak prakticky z náhodné akce domácí snížili v 61. minutě, když skákavá střela Krivosheeva proklouzla Klementovi do branky. Žižkovští rázem ožili a na chvilku vytvořili tlak k vyrovnání. Jablonec se z něho v 66. minutě vymanil rychlou akcí, kterou zmařil až domácí brankář faulem ve vápně na Fofanaha. Následný pokutový kop Haitla Pochylý vystihl a míč vyrazil do bezpečí. Poté snaha domácích alespoň k vyrovnání pokračovala, ale Jablonec si tři body pojistil v 80. minutě třetím gólem Fofanaha, který zblízka zakončil obléhání domácí branky. 


Author Pavel Bursa
Sdílet článek