Estádio Bela Vista Přátelská utkání, AtlC2

FK Jablonec

2
0

Örebro SK

Naši fotbalisté zvítězili v druhém zápase Atlantic Cupu 2:0 nad švédským týmem Örebro SK a díky prvenství ve své skupině si zahrají finále portugalského turnaje.

Do druhého utkání Atlantic Cupu šli jablonečtí fotbalisté v roli mírného favorita a svou roli začali naplňovat hned v úvodní desetiminutovce. Míč šel už po šesti minutách hry po ose Trávník – Kubista až k volnému Mehanovićovi, jenže ten z malého vápna trestuhodně přestřelil. Hned z dalšího útoku musel brankář soupeře vyrážet střelu Mihálika, gólmanem vyražený míč už na hrací ploše nestihl dobíhající Mahanovič. Gólově se urodilo v 10. minutě, Trávníkův centrovaný balon ze středu hřiště na zadní tyči hlavičkoval před branku Zelený, kde připravený Mehanović procedil míč ve skluzu za brankovou čáru – 1:0! Örebro mohlo srovnat skore ojedinělou šancí po půlhodině hry, nepřesnou rozehrávkou se o to přičinil Pernica, k míči se dostal Omola, jeho střelu ale včasným vyběhnutím zneškodnil brankář Valeš. Na druhé straně vypálil tvrdou ránu z přímého kopu z třiceti metrů Kubista, Fagerström míč dokázal zkrotit ve svých rukavicích.

Do druhé půle kouč Klucký poslal na plac další trojici hráčů. Po prostřídání se hra opticky vyrovnala, ani jeden z týmů se do výraznějšího zakončení neprodral. Skrz naše pokutové území nejdříve prolétl prudký míč od Ayaze, náš tým měl náznak šance po hlavičce Považance. Na hřiště se na poslední půlhodinu zápasu dostal i rekonvalescent Breda. Čtvrt hodiny před koncem mohla spolupráce našich střídajících hráčů vyústit v druhý jablonecký gól, po centru Hanouska hlavičkoval pod břevno Považanec, švédský brankář ale stačil míč vyrazit! Dost prostoru dostal ve vápně poté Besara, naštěstí těsně minul vzdálenější tyč Valešovy svatyně. Osm minut před koncem Pospíšil našel ve vápně Doležala, který byl faulován a rozhodčí nařídili pokutový kop. Hostující Almebäck byl navíc po druhé žluté kartě švédskému týmu vyloučen. Penaltu podobným způsobem jako v první utkání proti Šachtaru proměnil Pospíšil a zvýšil jablonecké vedení.

Jablonec si pátečním vítězstvím nad švédským Örebro SK zajistil účast ve finále letošního Atlantic Cupu.


Sdílet článek