Nymburk Přátelská utkání, přát.

FK Jablonec

6
0

ŠK Slovan Bratislava

Hned z první vážnější šance padla i úvodní branka přípravného utkání. Ve 3. minutě Nový na pravé straně vysunul po lajně Masopusta, jeho centr před branku stačil na přední tyči v tísni usměrnit do sítě protivníka útočník Doležal. Slovan zahrozil hned vzápětí, Chinedu ale zblízka přestřelil Valešovo břevno. Ve 13. minutě jablonečtí přidali druhou branku, po obléhání bratislavské branky se neprosadil Doležal, s míčem ale doslova doběhl do branky Bazal – 2:0. Jablonci se dařily pohledné kombinace, výsledkem byly vypracované ale neproměněné šance Masopusta a Mehanoviće. Gólman Krnáč zase skvěle zasáhl u tyče proti povedené střele Nového i dorážce Hanouska. Brankou neskončilo ani pěkné vysunutí Bazala Mehanovićem. Po půlhodině hry přistál centr Nového od rohového praporku ve středu vápna u Pospíšla, ten si míč nechal ideálně skočit a pak ho pohotovou střelou uklidil k tyči na 3:0.

Také po prostřídání byl náš tým aktivnější, a to nejen v zakončení. Sedm minut po změně stran centroval z lajny Pospíšil, míč propadl na zadní tyči až k volnému Teclovi, který přidal čtvrtou branku Jablonce. Stejný hráč měl další gól na kopačkách i o chvíli později, tentokrát ale náš útočník zakončil vedle vzdálenější tyče branky soupeře. V rozhozené obraně Slovanu se poté zjevil v další gólový moment Pospíšil, míč zasekl před obránci, ale střela mu byla zblokována na roh. Dvacet minut před koncem se zjevil sám před brankářem Krnáčem po centru Bazala Mehanović, gólman Bratislavy ale stačil konečky prstů míč po hlavičce zázračně vytěsnit na roh.

Gólově se urodilo až v poslední desetiminutovce zápasu, po uklouznutí obránce Slovanu Vernona se k samostatném úniku dostal Tecl, obešel i brankáře a zvýšil svým druhým gólem v utkání už na 5:0. Za další dvě minuty se premiérovou brankou v A-týmu zapsal mezi střelce Dominik Tichý, trefil se umístěnou střelou k tyči a stanovil tak konečné skóre přípravného utkání FK Jablonec – ŠK Slovan Bratislava na 6:0.

Nečekaně vysoké vítězství potěšilo kouče Zdeňka Kluckého. „Kluci z toho musí mít dobrý pocit, hráli jsme dobře kombinačně a zodpovědně, příliš jsme neztráceli ani balony. Přátelák splnil svůj účel, zahráli si všichni, nastříleli jsme hodně branek a naše hra byla dobrá. Sehráli jsme to prostě tak, jak jsme si představovali, kéž by se nám takto dařilo i dál,“ uvedl náš kouč.

Jablonec čeká po reprezentační pauze důležité utkání s rivalským Slovanem Liberec. „Máme z toho teď před derby dobrý pocit, všichni si zahráli a hráli dobře. Teď to jen musíme takhle udržet před blížícím se derby,“ přeje si Klucký.


Sdílet článek