Mníšek u Liberce 2.liga dorostenky Čechy, 2. kolo

FC Slovan Liberec

7
0

FK Jablonec

Ani ke svému druhému soutěžnímu zápasu podzimní části 2. ligy dorostenek Čechy neodjížděly Čertice v úplné sestavě a silným soupeřkám libereckého Slovanu odjely vzdorovat pouze v 9 hráčkách. V Mníšku u Liberce, kde mají modro-bílé fotbalistky své domácí zázemí, navíc panovalo tropické vedro a tak vše hrálo proti silně oslabenému FK Jablonec.

Hned samotný úvod duelu prognózy také potvrdil. Domácí celek sám o sobě tvoří velmi kvalitní a silný tým, nyní navíc ještě v extrémním horku hokejově střídal hned 14 fotbalistek, využíval domácího prostředí s přírodní trávou a hrál proti soupeřkám v dvojnásobném početním oslabení. Rezultovaly z toho v 8. a 10. minutě dva vstřelené góly nejlepší libereckou dorostenkou na hřišti Terezou Vackovou, kdy zvláště ten druhý padl po výstavní ráně zhruba z 25 metrů. Tím se však nečekaně brankostroj Slovanu zadrhl. Hostující Čertice se předháněly v bojovnosti, hrály nesmírně obětavě a odměňovány za to byly mimo jiné i štěstím při koncovce vytrvale se dopředu tlačících libereckých dorostenek. A domácí hráčky mohly být za svou nedůraznou ofenzivu dokonce i potrestány, neboť rychlonohá Simona Farbárová hrající osamocena v útoku se dvakrát odhodlala k samostatnému úniku přes půl hřiště, ve své aktivitě byla úspěšná a dvakrát tváří v tvář brankářce Leoně Kašparové mohla skórovat, čímž by neuvěřitelně dokonce stav skóre vyrovnala. Nestalo se však, v závěru obou akcí mladé bojovnici již nestačily síly a tak stav stále zůstával 2:0.

Ve 25. minutě přišla pro jablonecký tým další rána. Z dosud nezjištěných příčin zkolabovala obránkyně Lucie Ničová, její stav ji neumožňoval nadále hrát a dokonce ji k hospitalizaci do nemocnice odvezla sanitou Zdravotnícká záchranná služba. FK Jablonec tak šel do 8 lidí na hřišti a liberecký Slovan tak ještě více rozšířil svou početní převahu. Přesto však stav zůstával dlouhé minuty stále stejný a všemi okolnostmi zdecimovaný hostující tým potřetí inkasoval až dvě minuty před koncem poločasu, čímž byl stav 1. poločasu stanoven na 3:0.

Druhá půle byla přesnou kopií té první. Domácí v mohutné přesile, vedro neustávalo, po většinu času se hrálo na jablonecké polovině hřiště a také přišly úvodní rychlé góly FC Slovan Liberec. Jedinou změnou tak byl fakt, že tentokráte hostující gólmanka Eliška Živělová lovila míč ze své sítě třikrát, ve 42., 44. a 50. minutě. A také po této úvodní kanonádě domácím střelkyním zvlhl prach a Čertice neustávaly v enormním nasazení, díky kterému opět zastavily zvyšující se brankový příděl. A k dovršení podobného průběhu s první půlí si po útočném ochabnutí libereckých dorostenek opět vytvořily i dvě nadějné šance, které opět ke kýženému vstřelení čestného gólu nevedly. V 69. minutě potom domácí fotbalistky zpečetily svou výhru sedmým gólem na konečných 7:0.

Posledních 11 minut už se zdály být úmorným vedrem utaveny i hokejově střídající hráčky Slovanu a tak se dohrávalo již bez většího vzruchu před brankou hájenou Eliškou Živělovou. Torzo dorosteneckého týmu FK Jablonec celých 80 minut poctivě doběhalo a zasluhuje obrovskou pochvalu za srdnatý výkon a za vůli svůj zápas odehrát i přes všechny potíže, které ho potkaly!

Trenér Jan Štol po utkání:

"Těch pár statečných si dnes hráblo na dno sil a velmi oceňuji, že ani na chvíli nikdo nezapochyboval o tom, že utkání dohraje. Pro zdravotní potíže se to bohužel nepodařilo Lucce Ničové, ostatní pak zasluhují obrovskou pochvalu! Domácí disponují kvalitním kádrem, mají ve svém středu výraznou individualitu a kolem šikovné holky. V soutěži budou jistě útočit na nejvyšší příčky. Já jim to sportovně přeji a děkuji za jejich vstřícný postoj k naší minivýpravě i za perfektní, korektní a přátelské přijetí na jejich útulném stadionku v Mníšku! Kdyby všude venkovní utkání probíhala v takovéto atmosféře, byla by radost jezdit si zahrát fotbal v soutěži i ven! Za sebe si přeji, aby už nám abnormální hojnost absencí mezi dorostenkami konečně přestala a abychom si zase také zahráli zápas v jedenácti lidech!"


Author Jan Štol
Sdílet článek