Jivina 2.liga dorostenky Čechy, 1. kolo

DFK Mnichovo Hradiště

6
1

FK Jablonec

Dorostenky nastupovaly ke svému premiérovému utkání 2. ligy dorostenek Čechy ve velmi složité situaci. K samotnému zápasu z různých příčin vůbec neodcestovalo hned 9 hráček a k tomu všemu ještě dalších 5 sehrálo dopolední mistrovské utkání žen, které končilo hodinu před výkopem jejich soutěžního duelu. Bylo tedy nad slunce jasné, že o nějakých přehnaných ambicích si naděje FK Jablonec mohly bohužel nechat pouze zdát. Přesto úvod utkání, dokud ještě síly stačily, přinesl poměrně vyrovnanou hru, která byla více rozháraná než pohledná. Hned v 8. minutě byla kvůli krvácení z nosu za postranní čarou ošetřována mladičká levá záložnice FK Jablonec Kateřina Baloghová, oslabená levá defenziva zaváhala a průbojná Karolína Podsedníčková přetavila svůj průnik v úvodní gól - 1:0. Na dlouhé minuty se potom hrálo vesměs ve středu pole a šancí se rodilo jako šafránu. Ve 27. minutě si svou úspěšnou spolupráci z předchozího duelu za ženy zopakovaly jablonecké Adéla Mikulandrová se Simonou Farbárovou. Prvně jmenovaná nahrávala, druhá skórovala - 1:1. Zdálo se, že utkání spěje k pořádnému přetahování o konečný výsledek, bohužel hned o jedinou minutku později přišla v zápase první velká morová rána pro mladé Čertice. Po souboji o míč u středu hřiště byla kolíky pod chránič bolestivě zasažena Nela Tuhá a ve 28. minutě z utkání odstoupila. A vlastně hned vzápětí po tom domácí hráčky využily nepokrytého středu, kde jablonecká záložnice citelně chyběla a Žaneta Cenefelsová výstavní ranou poslala svůj tým opět do vedení - 2:1. Dvakrát se ocitl hostující tým v oslabení o jednu hráčku a pokaždé z toho inkasoval. A to ještě nebylo zdaleka vše! Ve 34. minutě stále v deseti nezvládla jeho přetížená obrana nepřehledný závar ve svém pokutovém území a domácí Barbora Zejbrdlichová prokázala své nesporné střelecké kvality - 3:1. Jen o minutu později se při dalším nepříjemném závaru před vlastní brankou zranila jablonecká kapitánka Valerie Suchánková a také opustila hrací plochu. Svou převahu dvou hráček v poli využilo Mnichovo Hradiště jen za pouhé 3 minuty, když už na 4:1 zvyšovala opět Barbora Zejbrdlichová. Poločasový hvizd rozhodčího ve 40. minutě tak byl pro jablonecké dorostenky absolutním vysvobozením.

Do 2. půle se sice na stoperský post vrátila Valerie Suchánková, ale do hry pro změnu již vůbec nenastoupila kolabující Alena Dupačová a tak Čertice od samého začátku 2. poločasu hrály stále oslabeny o dvě hráčky. Držely se srdnatě, zápas nezabalily a dokonce si přes sice značně unavenou, ale pořád ještě rychlonohou Simonu Farbárovou vytvořily i několik slibných příležitostí. Ve dvojnásobném oslabení vzdorovaly neuvěřitelných 24 minut a až v 64. minutě jim pátý zářez na pažbě domácích vstřelila bývalá hokejistka libereckých Bílých Tygrů Karolína Podsedníčková - 5:1. A o dvě minuty později si potom pověstný kalich hořkosti dopily až do samého dna, když po sešlápnutém palci hřiště opustila také do té doby stále nebezpečná Simona Farbárová. Posledních 14 minut tak torzo Čertic dohrávalo již jen v 8 hráčkách a k tomu dvě z nich ještě měly již v nohách vlastně v kuse odehraných 159 minut a jedna "jen" 111. A připočteme-li ještě i fakt, že další dvě na hřišti bojující fotbalistky se připravují v tréninku jako brankářky, zůstala v dresech FK Jablonec v poli hodně kuriózní sestava...

I přes všechna uvedená fakta Čertice trojnásobnému oslabení důstojně vzdorovaly. Jejich nasazení a vůle zápas dohrát by měly být příkladem všem, kteří si neumí sáhnout za svůj práh. Zcela vyčerpány inkasovaly až dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího, když svůj hattrick zkompletovala Barbora Zejbrdlichová - 6:1.

Konečný výsledek vypadá zdánlivě velmi jednoznačně, ale kdo četl předchozí řádky, musí uznat, že tomu tak není. I přes krutou nepřízeň osudu dorostenky FK Jablonec svůj zápas dohrály, odbojovaly ho a ze hřiště mohly odejít se vztyčenou hlavou!

Trenér Jan Štol po utkání:

"Co na to říci? Snad jen, že něco podobného se mi za 22 let v dívčím fotbale ještě nestalo a jednoznačně také, že jsem hrdý na holky, které nejen stále tvrdily, že chtějí utkání dohrát, ale také ho opravdu dohrály! Všechna čest a pověstný klobouček!"


Author Jan Štol
Sdílet článek