Králův Dvůr MOL Cup, 3. kolo

FK Králův Dvůr

2
1

FK Jablonec

Jablonečtí fotbalisté nastoupili na hřišti druhého týmu třetiligové tabulky hned s několika změnami, v brance dostal příležitost Valeš, před ním na postu stopera se poprvé představil Hübschman, roli podhrotového hráče za Wágnerem trenér svěřil Masopustovi.

Náš tým šel do vedení hned z první větší příležitosti, v 8. minutě po rohovém kopu Nového se míč vrátil k exekutorovi, druhý jeho centr se snesl k nohám Vojty Kubisty, který prudkou střelou rozvlnil síťku domácí branky.

K dalšímu zakončení se postupně dostali Bazal a Pospíšil. Domácí publikum zase tleskalo po rohovém kopu kapitána Petra, po kterém vznikla na naší hranici vápna nepřehledná situace, ale jablonečtí stihli míč uklidit do bezpečí. Prvoligista zahrozil opět po centru Končala z levé strany, Wágner ale trestuhodně mířil mimo domácí branku. Jablonecký útočník se chytal za hlavu i za další dvě minuty, míč poslal opět těsně vedle branky Cábelíků. Při dalším zakončení jabloneckých barev Wágner sklepl zády k brance míč Masopustovi, ten ale technickou střelou mířil nad. Ve 40. minutě vybojoval Jiráček míč pro dvojici Masopust – Wágner, druhý jmenovaný ale v tutovce nastřelil jen brankáře Krčka. Cábelíkům se povedlo srovnat skore těsně před poločasem, po rohovém kopu Balšánka míč dokázal přes Masopusta doklepnout do sítě na zadní tyči Hell.

Trenér Frťala poslal po přestávce postupně na hřiště útočně laděného Tecla a Mihálika. Jablonec opět zvýšil úsilí, jenže centrované balony s přehledem odvraceli domácí stopeři, rohové kopy si zase poměrně spolehlivě stahoval brankář Krček. V 65. minutě propadl míč domácí obranou k Wágnerovi, ten rozezvonil levou tyč branky Králova Dvora, dorážku tísněný Hybš napálil vysoko nad. Také střely Jiráčka a Pospíšila minuly vytoužený cíl. Další centr Hybše střídající Mihálík líznul hlavou jen do středu branky. Jablonec v závěru stupňoval svůj tlak, zastřeloval se Tecl, dvakrát jablonečtí nestihli zakončit ideální centry na vzdálenější tyči. Závěr zápasu se dohrával prakticky za šera, v 87. minutě ještě skvěle zneškodnil tutovku Hybše brankář Krček, který sklidil potlesk domácího publika. Domácím zjevně docházeli síly, hrdinou závěrečných minut se přesto stal brankář Krček, který zlikvidoval všechny závary a ošemetné situace. Na řadu tak přišlo prodloužení normální hrací doby 2x15 minut.

V 94. minutě po centru Končala vyškrábl z šibenice hlavičku Kubisty hrdina v brance domácích. Wágner trefil o dvě minuty později břevno i tyč! Jiráčkovu střelu vytáhl na roh opět vynikající Krček. V 99. minutě Tecl prodloužil hlavou na Wágnera, také ten těsně minul domácí svatyni. Ve 102. minutě zakončoval brejk Tecla Končal, brankář domácích byl ale opět na místě. Také v druhé části prodloužení Jablonec dominoval, Wágner v největší šanci napálil zblízka brankáře. Neuvěřitelné utkání nepřineslo rozuzlení ani po 120 minutách hry, na řadu tak přišly ošemetné pokutové kopy.

Ty už se zahrávaly prakticky za tmy. Rozhodla až čtvrtá serie, kdy jablonecký Vojta Kubista neproměnil a domácí záhy zpečetili svůj postup do dalšího kola úspěšnou penaltou Soldátem.


Sdílet článek