UMT Vaníčkova, Praha Juniorská liga, 18. kolo

AC Sparta Praha

0
1

FK Jablonec

Naši junioři si připsali cenný skalp v rámci 18. kola Juniorské ligy. Proti Spartě, která nastoupila s několika hráči A týmu, uhráli naši kluci tři body po výsledku 1:0!

Sparta nastoupila do utkání s posilami z áčka – Martin Nový, Daniel Holzer, Lukáš Vácha, Bogdan Vataleju a brankář Viktor Budínský. V našem dresu nastoupili z A týmu brankář Roman Valeš a záložník David Breda. První vážnější šance zápasu přišla po půlhodině hry, kdy Martin Nový zahrával volný kop z hranice vápna. Branku těsně minul. Povedenou střelou se prezentoval nejmladší z Frýdků Christian, ale nemířil také přesně. Naše obrana pracovala precizně a Sparta se do dalších šancí nedostala. Ohrozit branku Sparty se nám v prvním dějství nepodařilo a skončilo bez branek.

Druhý poločas začal pro náš celek velmi dobře. Po deseti minutách hry zavezl míč do nebezpečného prostoru po pravé straně Novák, našel přihrávkou na malém vápně Palatického, který nadvakrát překonal s pomocí břevna gólmana Sparty a poslal Jablonec do vedení! Sparta se hnala za vyrovnáním a náš tým se zatáhl více do defenzivy a spoléhal na brejky. Vedení Jablonec mohl navýšit Pleštil, ale v podobné pozici jako u první branky jej vychytal brankář Sparty. Do dobré šance se před koncem zápasu dostal také Díl, který unikl obraně a běžel sám na brankáře Budínského. Ten ale jeho sólo zneškodnil. V samotném závěru mohl vyrovnat Havelka, ale svou střelu poslal nad břevno.


Sdílet článek