Liberec ePojisteni.cz liga, 28. kolo

FC Slovan Liberec

1
1

FK Jablonec

Radim Breite
47’
90’
Mirzad Mehanovič

Trenér Zdeněk Klucký vsadil na sestavu, která odehrála parádní druhý poločas proti Plzni. A zápas jsme začali hodně aktivně. Hned v 8. minutě jsme byli velmi blízko gólu. Po autovém vhazování Jankoviće se po chvíli míč dostal ke Kubistovi, který z velkého vápna hlavičkou našel Doležala. Ten pohotovou střelou z malého vápna trefil břevno!

O chvíli později se již Beneš radoval ze vstřeleného gólu, ale jeho zakončení z 11. minuty bylo z těsného ofsajdového postavení. Za další tři minuty to byl opět Martin Doležal, který byl blízko k vedoucí brance. Jankovićův centr zasáhl ve skluzu a míč jen těsně minul tyčku liberecké branky.

Liberec se k prvnímu lepšímu zakončení dostal v 18. minutě, kdy pálil Bosančić. Jeho pokus vyrazil Beneš na roh. A právě Vít Beneš se v 22. minutě vydal opět do ofenzivy a jeho povedenou střelou lapil gólman Dúbravka.

Na straně Liberce zahrávali domácí nebezpečnou standardku ve 28. Minutě. Kerbr ale trefil jen zeď a z dorážky také nic nebylo. O chvíli později provětral rukavice brankáře Hrubého Breite, ale jeho pokus nakonec v poklidu pohlídal. Poslední příležitost v prvním poločase měl Liberec, když se Souček dostal k odraženému míči a tvrdě vypálil. Branku ale naštěstí minul.

Začátek druhého poločasu nepřinesl žádnou změnu v obou sestavách, ale poprvé se měnilo U Nisy skóre. Centr do vápna si v souboji ukořistil Breite a střelou z blízka překonal Vlastu Hrubého. Chvíli po inkasovaném gólu se do souboje ve vápně Liberce dostal Jaroslav Zelený. Byl stažen za ruku, ale penalta se nepískala. Otěže zápasu pak převzal vedoucí Liberec a našim klukům vázla hra ve středu pole a Liberec se dostával do nebezpečných situací.

V 61. minutě se dostal ve vápně Jablonce do souboje s Benešem Ekpai a padl k zemi po čistém souboji. V 67. minutě se do velké šance dostal liberecký Mikula. Sám před Hrubým však nezakončoval a rozhodl se přihrávat, čímž připravil svůj tým o nadějnou příležitost.

Naši hráči pak zkoušeli Liberec zatlačit k vápnu, ale nedařil ose nám udržet delší dobu míč pod kontrolou. Dlouhé nákopy také na obranu Liberce neplatily. V závěrečném střídání šel na plac Marek Kysela, který nahradil stopera Beneše, který šel podpořit Doležala na hrot útoku.

V závěru jsme vsadili vše na útočnou kartu a vyplatilo se nám to! V posledních vteřinách nastavení si míč získal pro sebe Mirzad Mehanović a povedenou střelou na zadní tyč vyrovnal na konečných 1:1!

Děkujeme fanouškům, kteří dorazili na stadion do Liberce za podporu. Vážíme si toho.


Sdílet článek

FC Slovan Liberec

B 19 Dúbravka yellow card
O 3 Mikula
Z 10 Bosančić down
Z 2 Breite goal
Z 28 Ekpai
Z 4 Karafiát
Z 15 Kúdela
Z 29 Souček yellow card
Z 23 Vůch down assist
U 27 Baroš down
U 37 Kerbr

Náhradníci

B 17 Hladký
O 26 Bartošák
O 23 Coufal up
Z 20 Obročník up
Z 22 Ševčík
U 8 Graiciar
U 9 Voltr up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš
O 22 Jankovič
O 27 Kubista yellow card
O 4 Pernica
Z 7 Diviš down
Z 8 Masopust down yellow card
Z 10 Trávník yellow card
Z 12 Zelený yellow card
U 15 Doležal
U 17 Mihálik down

Náhradníci

B 29 Valeš
O 6 Kysela up
Z 14 Breda
Z 3 Hübschman
Z 9 Mehanovič up goal yellow card
Z 26 Pospíšil
Z 77 Považanec up
56%

Držení míče

44%
14/3

Střely / Na branku

11/2
106

Vyhrané souboje

92
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 29. 3. 2024 15:54
Tracy is unable to log error.