Eden, Praha ePojisteni.cz liga, 26. kolo

SK Slavia Praha

1
1

FK Jablonec

Muris Mešanovič
90’
73’
Michael Lüftner

Tolik šancí si jablonečtí fotbalisté na cizích hřištích už dlouho nevypracovali. Na hřišti Slavie Praha, která bojuje o ligový titul vedli až do 90. minuty, kdy domácí nakonec stačili srovnat na konečných 1:1 střídajícím Mešanovičem.

Jablonec začal těžkou sérii proti týmům bojující o ligový primát na hřišti v Edenu, který byl před tímto utkáním slavnostně předán do rukou majitelům Slavie Praha. Po nezbytných ceremoniálech vyběhly obě mužstva před zaplněnými ochozy na trávník. Jablonecký kouč se musel při sestavování základní jedenáctky obejít bez vykartovaného Doležala a Mehanoviće, k dispozici nebyli ani zranění Hanousek, Masopust či Zrelák.

V prvním zakončení se zjevil domácí kanonýr Škoda, jeho hlavičce ale scházela potřebná razance. Jablonečtí zkoušeli střelbu ze střední vzdálenosti, pokusy Kubisty a Mihálika nebyly přesné. Na druhé straně Zmrhalovu rodící se šanci zažehnal včasným skluzem Janković. Zmrhal dostal do varu domácí fanoušky znovu po tvrdé ráně, Hrubý ale perfektním zákrokem stihl míč vyrazit mimo prostor tyčí.

Ve 23. minutě předvedl Jablonec výbornou akci, rychlé přečíslení táhl Mihálik, přihrál osamocenému Trávníkovi, který postupoval sám na brankáře, ale naši velkou šanci na vedení bohužel prováhal, pod nohy mu skočil brankář Pavlenka. Prakticky z protiútoku napálil odražený balon za jabloneckým vápnem Ndgadjui, míč prosvištěl těsně vedle pravé tyče Hrubého branky. Hrál se zajímavý fotbal na obě strany, další zakončení měli na svých kopačkách jablonečtí, hlavička Kubisty ale mířila mimo. Pět minut před poločasem se vtipnou narážečkou prokombinovali domácí do našeho vápna, přesný v zakončení nebyl ani Sýkora.

Druhý poločas začal další vyloženou šancí Jablonce. Rychlý brejk táhl Diviš na pravé straně, přihrávkou přes šířku hřiště našel volného Kubistu, ten opět mířil sám na brankáře, ale Pavlenku ani on nedokázal prostřelit! Jablonec byl při chuti a z dalšího útoku napálil centrovaný balon na zadní tyči z voleje Diviš jen do boční sítě Pražanů. Domácí se před Hrubého dostali až po čtvrthodině druhé půle, dvakrát střílel nepřesně útočník Škoda. V 63. minutě předvedl dobrou práci s míčem i orientaci Diviš, mezi dvěma beky Slavie pálil z hranice vápna, brankář Pavlenka se stačil jen udiveně za míčem otočit a Edenem se začínal nést první nervózní pískot diváků.

V 73. minutě po situaci, která zaváněla ofsajdem střílel na zadní tyč Diviš, ale Pavlenka jeho ránu stačil vyrazit. Ve stejné minutě centroval před branku Janković a Luftner si hlavou poslal míč nešťatně do vlastní sítě – 0:1! Za další čtyři minuty mohlo být na naší straně ještě veseleji, Trávník pálil na Pavlenku a ten vytáhl další stěžejní zákrok.

Jablonec si zápas v Edenu viditelně užíval a naše útočné choutky přiváděli domácí fotbalisty k zoufalství. Velmi dobé parametry měla rána střídajícího Považance, které prolétla těsně kolem šibenice. Diviš zase táhlou střelou rozvlnil boční síť! Domácí nakonec udeřili v 90. minutě, za beky se dostal Mešanović, který umístěnou střelou k tyči srovnal skore. Slavia v závěrečném náporu měla ještě šanci hlavičkujícím Frydrychem, Hrubý míč ale vyškrábl na roh.


Sdílet článek

SK Slavia Praha

B 1 Pavlenka
O 19 Deli down
O 15 Flo
O 25 Frydrych
O 26 Lüftner
O 13 Ngadjui
Z 10 Hušbauer yellow card
Z 6 Sýkora down
Z 23 Ščuk yellow card
Z 8 Zmrhal down
U 21 Škoda

Náhradníci

B 31 Kovář
O 20 Bílek
O 18 Bořil
Z 27 Barák up
Z 9 Mingazov up assist
U 24 Mešanovič up goal
U 17 Tecl

FK Jablonec

B 30 Hrubý yellow card
O 23 Beneš
O 22 Jankovič
O 27 Kubista yellow card
O 4 Pernica
Z 7 Diviš
Z 3 Hübschman
Z 26 Pospíšil down
Z 10 Trávník
Z 12 Zelený
U 17 Mihálik down

Náhradníci

B 29 Valeš
O 6 Kysela
Z 14 Breda up
Z 77 Považanec up
56%

Držení míče

44%
22/6

Střely / Na branku

13/3
98

Vyhrané souboje

101
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 20. 4. 2024 14:25
Tracy is unable to log error.