Střelnice ePojisteni.cz liga, 19. kolo

FK Jablonec

0
0

Bohemians Praha 1905

Diváci se za slunečného počasí tentokrát branky na Střelnici nedočkali. V souboji Jablonce s Bohemians 1905 chyběly větší příležitosti, i proto zápas skončil bezbrankovou remízou.

Oba týmy se před vzájemným zápasem musely vypořádat s absencemi, Jablonci scházel zraněný brankář Hrubý a útočník Doležal, které nahradili Valeš a Mihálik. Hosté přijeli bez kapitána Krcha a brankáře Berkovce, kteří si po vzájemném střetu v minulém kole doléčují otřes mozku.

Po úvodním oťukávání přišly jablonecké šance. Tribuny poprvé tleskaly po rychlé kombinaci Pospíšila a Hanouska, jenže Mehanović ve vápně netrefil v ideální pozici balon, tak jak chtěl. V 18. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Beneš, balon byl sražen obránci ke kopačkám Mihálika, jeho pohotovou střelu ale dokázal Fryšták vytáhnout na roh. Domácí se snažili útočit především po levé straně, kde několikrát předvedli své přednosti Hanousek se Zeleným.

Hosté se k první střele osmělili až po dvaceti minutách hry, Valeš si ale se střelou Hubínka poradil. Bohemians v závěru poločasu přidali a ve 33. minutě si domácí publikum z hluboka mohlo vydechnout, to když střela Kabajeva skončila těsně vedle pravé tyče Valešovy branky.

Oba týmy po poločase jednou vystřídali, domácí kouč poslal do hry místo nevýrazného Diviše uzdraveného Masopusta. Brzy po rozehrávce napřahoval ke střele hostující Kabajev, Pernica ale včasným skluzem hasil už vznikající nebezpečí. Vyrovnané hře v druhém poločase scházel větší moment překvapení i častější zakončení. Až v 63. minutě pálil Mehanović, brankář Fryšták nepříjemný míč jen vyrazil a před dotírajícím Mihalíkem zahráli hosté raději na roh. Několikrát se zastřeloval úspěšný střelec proti Spartě Mehanović, dnes se mu ale střelba ze střední vzdálenosti nedařila podle představ. Poprvé se tak v jabloneckém dresu fanouškům v průběhu hry představil také uzdravený útočník Adam Zreľák. Jabloneckým hráčům se nedařilo projít do zformované obrany Bohemians, diváci tak ve slunečném počasí mnoho brankových příležitostí neviděli. Vršovičtí nakonec mohli udeřit deset minut před koncem, rychlý brejk do otevřené obrany ale hlavou Berger poslal o zem naštěstí jen mimo jabloneckou branku! Po standardní situaci Pospíšila pálil nad břevno Mihálik. Ani závěr zápasu větší tlak z naší strany nepřinesl, rozhodnout mohl v nastavení z trestného kopu Trávník ani nadvakrát ale zeď Klokanů neprostřelil.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 29 Valeš
O 23 Beneš
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič
O 27 Kubista
O 4 Pernica
O 12 Zelený
Z 7 Diviš down
Z 9 Mehanovič down
Z 26 Pospíšil down
U 17 Mihálik

Náhradníci

B 1 Richter
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček
Z 8 Masopust up
Z 77 Považanec
Z 10 Trávník up
U 99 Zreľák up

Bohemians Praha 1905

B 30 Fryšták
O 3 Buchta
O 16 Dostál
O 14 Šmíd yellow card
Z 24 Havel
Z 6 Hubínek
Z 4 Jindřišek
Z 17 Luts down
Z 2 Švec yellow card
U 99 Kabajev down
U 33 Mašek down

Náhradníci

O 23 Nitrianský
O Vrzal
Z 5 Bartek up
Z 31 Berger up
Z 8 Jirásek
U 9 Marković up
54%

Držení míče

46%
14/2

Střely / Na branku

12/1
110

Vyhrané souboje

87
12

Fauly

22