Uherské Hradiště ePojisteni.cz liga, 17. kolo

1.FC Slovácko

0
0

FK Jablonec

Jablonečtí fotbalisté v úvodu ligového jara remizovali bez branek na hřišti Slovácka. Především v druhém poločase si oba brankáři na nedostatek práce stěžovat nemohli, míč však do sítě nepustil ani jeden z nich.

Jablonec odstartoval ligové jaro na Slovácku, kouč Klucký přihlédl k posledním přípravným zápasům a v základní sestavě dal přednost stoperské dvojici Pernica, Beneš, v záloze Mihálikovi, Mehanovićovi či Považancovi. Na lavici náhradníků tak zůstali Hübschman či zimní posila Diviš.

V samém úvodu se k zakončení dostával domácí Daníček, naše obrana ale stihla včas míč uklidit do bezpečí. První jabloneckou střelou ze střední vzdálenosti vyzkoušel připravenost domácího brankáře Považanec. Po čtvrthodině hry se neujaly zajímavé centry Zeleného ani Mehanoviće. Další centr Zeleného z levé strany trknul hlavou Doležal vedle Hečovy tyče. Následovala vyrovnaná pasáž hry, fanoušky tak alespoň pobavil střelou vysoko nad střechu tribuny Šumulikovski. Ve 37. minutě se Tetteh protáhl mezi jabloneckými obránci, ale zakončení mu stačil na roh srazit Pernica. Největší příležitost prvního poločasu si vypracovali domácí tři minuty před přestávkou, Považanec nepřesnou rozehrávkou poslal do útoku Koneho, ten naštěstí těsně minul Hrubého branku.

Druhý poločas byl živější a načal ho tečovanou střelou domácí Navrátil, brankář Hrubý míč i s pomocí břevna dokázal vytěsnit na roh. Strážce jablonecké svatyně si bez problémů poradil i se střelou Tetteha. Jablonec mohl jít do vedení v 61. minutě, centrovaný balon Zeleného hlavičkoval přesně k tyči Doležal, ale Heča stačil míč u tyče fantasticky vyrazit! Jablonecká obrana se musela mít na pozoru především při průnicích Tehtteha a Koneho. Právě Tetteh táhlou střelou donutil na druhé straně také Hrubého k výbornému zákroku. Jablonecký brankář předvedl své kvality také proti jeho následné střele, kterou stačil vytáhnout pod břevnem.

V 72. minutě předvedl na půlce hřiště nevybíravý zákrok na Pospíšila Daníček a z rukou rozhodčího viděl rovnou červenou kartu. Jablonec mohl početní výhodu zužitkovat hned vzápětí, Zelený ale z voleje trefil jen břevno domácí branky. Osm minut před koncem táhl Jablonec útok po pravé straně, Pospíšil ale minul vzdálenější tyč Hečovy branky a domácí publikum si zhluboka oddechlo. Náš tým mohl udeřit také v nastaveném čase, po rohovém kopu ale Pospíšilovu střelu dokázal vykopnout na brankové čáře jeden z domácích hráčů.


Sdílet článek

1.FC Slovácko

B 29 Heča
O 27 Břečka
O 6 Hofmann
O 23 Reinberk
Z 3 Civič
Z 28 Daníček red card
Z 20 Havlík
Z 5 Šumulikoski
U 26 Koné yellow card
U 9 Navrátil down
U 19 Tetteh yellow card

Náhradníci

B 25 Daněk
O 16 Šimko
Z 14 Biolek up
Z 10 Kalouda
Z 18 Machalík
Z 11 Ťok
U 17 Zajíc

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš
O 22 Jankovič
O 4 Pernica
O 12 Zelený
Z 21 Jiráček
Z 9 Mehanovič down
Z 26 Pospíšil
Z 2 Považanec down
U 15 Doležal yellow card
U 17 Mihálik down

Náhradníci

B 1 Richter
O 5 Hanousek
O 27 Kubista up
O 6 Kysela
Z 7 Diviš up
Z 3 Hübschman
Z 10 Trávník up
55%

Držení míče

45%
17/4

Střely / Na branku

6/2
95

Vyhrané souboje

89
18

Fauly

17