Střelnice ePojisteni.cz liga, 14. kolo

FK Jablonec

3
0

FC Slovan Liberec

Stanislav Tecl
45’
Ondřej Mihálik
46’
Stanislav Tecl
62’

Jablonec slaví cenné vítězství nad rivalem z Liberce. V 45. Podještědském derby přečkal penaltu a pak třemi góly zatížil konto libereckého Slovanu.

Poměrně rušně začalo klání mezi odvěkými rivaly, které dělí jen několik kilometrů. Hned v druhé minutě utekl po levé straně Hybš, předložil míč zhruba k penaltovému puntíku Mehanovićovi, jenže ten trestuhodně přestřelil hostující branku. Jablonec byl v úvodu nebezpečnější, po Teclově průniku zasahoval brankář Důbravka. Slovan musel už po pěti minutách hry nuceně střídat Baroše Markovićem. Hosté poprvé zahrozili hlavičkou nevelikého Navrátila vedle jablonecké svatyně. Zajímavě se snášel také pokus Sýkory z boku, který proletěl podél brankové konstrukce. Derby ani v nevlídném počasí nenudilo, na druhé straně vysunul Jiráček Masopusta, ten ale svou střelu poslal jen do boční sítě. Blízko vedoucí brance byl také Doležal, mířil sám na brankáře, z velkého úhlu ale minul vzdálenější tyč Důbravkovy branky. Ve 38. minutě šel do vápna Marković přes Kubistu a rozhodčí nařídil pokutový kup. Brankář Hrubý ale skvělým zákrokem ke spokojenosti domácích lapil střelu Bartla! V nastaveném čase se přeci jen dočkali domácí, Tecl se na pravé straně parádně zbavil Pokorného a míč psolal pohotově pod břevno liberecké branky – 1:0.

Jak skvostně první poločas pro jablonecké barvy skončil, tak také začal. Zlaté střídání připravil o půli kouč Zdeněk Klucký, který poslal na hřiště Mihálika místo Mehanoviće. Jablonecký odchovanec dostal ve 47. minutě míč do rychlého brejku, utekl Latkovi a balon i s pomocí břevna poslal do liberecké branky podruhé! Slovan měl poté dvě dobré příležitosti po trestných kopech z okolí vápna, žádná ze střel ale brankáře Hrubého neohrozila.

Jablonec podnikl rychlý brejk Teclem, po něm ale zblízka Pospíšil neprostřelil Důbravku. V 61. minutě explodovala Střelnice potřetí. Po chybě Pokorného se řítil sám na libereckého brankáře Tecl a chladnokrevně míč poslal do branky – 3:0. Z okolí stadionu se začaly rozléhat ohňostrojové rachejtle a liberecká obrana nadále nezvládala rychlé výpady jabloneckých barev. V další tutovce byl Doležal, ale tentokrát nastřelil jen brankáře Slovanu. Zvýšit vedení mohl i Hanousek, ale svou střelou rozvlnil jen boční síť. Dvanáct minut před koncem navíc uviděl z rukou rozhodčího Hrubeše druhou žlutou kartu Coufal a musel předčasně pod sprchy. Jablonec si užíval i poslední minuty 45. Podještědského debry, které dotáhl ke spokojenosti domácích fanoušků k přesvědčivému vítězství 3:0.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 7 Hybš assist
O 27 Kubista
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček
Z 8 Masopust yellow card
Z 9 Mehanovič down assist yellow card
Z 26 Pospíšil down
U 15 Doležal assist
U 11 Tecl down goal goal

Náhradníci

B 29 Valeš
O 18 Kouřil
O 22 Nový
Z 16 Bazal up
Z 24 Končal
Z 10 Trávník up
U 17 Mihálik up goal

FC Slovan Liberec

B 19 Dúbravka
O 23 Coufal yellow card red card
O 31 Latka
O 29 Pokorný
Z 24 Bartl down
Z 2 Breite
Z 4 Karafiát
Z 6 Sýkora
Z 22 Ševčík
U 27 Baroš down
U 9 Navrátil down

Náhradníci

B 17 Hladký
O 26 Bartošák up
O 7 Nitrianský
Z 26 Machuča
Z 23 Vůch up yellow card
U 21 Komličenko
U 13 Marković up
57%

Držení míče

43%
14/6

Střely / Na branku

13/2
109

Vyhrané souboje

76
12

Fauly

16