Střelnice ePojisteni.cz liga, 12. kolo

FK Jablonec

0
0

SK Slavia Praha

Jablonečtí fotbalisté remizovali s pražskou Slávií 0:0 a dokázali přerušit její šňůru vítězství. Jablonec měl blíže k brance, ale své šance nedokázal využít.

Trenér Klucký vyslal do domácího duelu až na brankáře totožnou sestavu z předchozího utkání v Příbrami. Hostující kouč Šilhavý postrádal na Střelnici střelce Škodu. Od začátku se hrál vyrovnaný duel, jablonečtí nepouštěli favorizovaný celek do šancí. Náznaky zakončení i centrované balony si bez problémů stahoval gólman Hrubý. Nebezpečnější byl přeci jen domácí celek, bojovnosti čišela z většiny hráčů, výborně si vedl na levé straně Hanousek. Jeho dravý průnik ve 20. minutě ale minul nabíhající spoluhráče v zelenobílých dresech. Nad hostující břevno zamířil i Mihálik po obléhání Pavlenkovy branky. Před půlí poslal do vápna Pražanů zajímavý centr Hybš, Hanousek ani Doležal ale nestihli míč usměrnit do branky.

Druhý poločas začal výrazným tlakem Jablonce a brzy přišly i velké šance zápasu. Po standardní situaci Trávníka hlavičkoval Kubista výborně do prostoru vzdálenější tyče, Pavlenka ale tygřím skokem vytáhl míč mířící do slávistické svatyně! Na levé straně táhl náš další útok Doležal, před brankou na míč jen těsně v pádu nedosáhl Mihálik. Na stejné straně vzniklo i další nebezpečí pro soupeřovu branku, míč tentokrát prolétl celým vápnem až k Mihálikovi, jenže ten skákavý balon poslal vysoko nad. Jablonec se dral za vedoucí brankou, Tecl se ukázkově uvolnil ve vápně, ale jeho přihrávku netrefil ideálně Doležal. Střelnice dokázala ocenit bojovnost a snahu domácích fotbalistů. Na druhé straně vzbudil rozruch brankář Hrubý, když v pádu neudržel centrovaný balon, ale jablonečtí obránci dokázali vzniklé nebezpečí včas uhasit. Dvacet minut před koncem se prodral k míči za jabloneckými obránci Bořil, míč ale naštěstí poslal vedle branky. Slavie se začínala čím dál více osmělovat. Jenže z rychlého protiútoku vyvážel míč Masopust, do šance vyslal Doležela, jeho střelu ale opět dokázal vyrazit nohou brankář Pavlenka. Jablonec poté opět svého soupeře sevřel, výsledkem byla parádní rána Hybše, která prolétla těsně nad břevnem Slavie. Čtyři minuty před koncem mohl zajímavý duel definitivně rozhodnout střídající Mehanović, jenže první střelu mu reflexivním zákrokem stihl vyrazit Pavlenka, dorážku poslal stejný hráč mimo branku. Diváci se branky na Střelnici tentokrát nedočkali, ale stadionem přesto zněl potlesk za předvedený výkon.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek down
O 7 Hybš
O 27 Kubista
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček
Z 8 Masopust
Z 10 Trávník
U 15 Doležal
U 17 Mihálik down yellow card
U 11 Tecl

Náhradníci

B 29 Valeš
O 18 Kouřil
Z 24 Končal
Z 9 Mehanovič up
Z 26 Pospíšil up

SK Slavia Praha

B 1 Pavlenka
O 20 Bílek yellow card
O 18 Bořil yellow card
O 25 Frydrych
O 13 Ngadjui
Z 27 Barák
Z 10 Hušbauer
Z 22 Souček
Z 81 Švento down
Z 8 Zmrhal down
U 24 Mešanovič down

Náhradníci

B 12 Berkovec
O 3 Mikula
Z 17 Mihalík up
Z 9 Mingazov up
Z 23 Ščuk
U 14 Van Buren up
U 99 Van Kessel
52%

Držení míče

48%
11/3

Střely / Na branku

12/0
104

Vyhrané souboje

123
18

Fauly

15