Příbram ePojisteni.cz liga, 11. kolo

1.FK Příbram

2
4

FK Jablonec

Tomáš Pilík
57’
Štěpán Kacafírek
81’
11’
Petr Jiráček
19’
Martin Doležal
70’
Vojtěch Kubista
90’
Stanislav Tecl

Jablonec se raduje z přerušení nelichotivé bilance. Hráči zvládli vypjatý duel na hřišti ohrožené Příbrami, kde vyhráli 4:2!

Nový jablonecký kouč Zdeněk Klucký musel opět improvizovat v sestavě, postavil novou obrannou čtveřici, oželet musel služeb brankáře Hrubého, kterého do zápasu nepustily střevní potíže.

Na první vážnou šanci se u Litavky čekalo do 11. minuty, to jablonecký Tecl zacentroval z pravé strany od rohového praporku a Jiráček balon pohotově poslal do domácí sítě. Brzy poté se probíjel středem hřiště jako tank Kubista, zakončení mu bylo ale zblokováno na roh. Vojta Kubista vymyslel i další kolmou přihrávku za příbramskou obranu, Mihálik ale na balon jen o fous nedosáhl. Ve 20. minutě vystihl přihrávku Rezka domů útočník Doležal a svou nabídnutou šanci chladnokrevně proměnil v druhý jablonecký gól.

Příbram zahrozila v podání Mahmutoviče, jeho pobídku ale Rezek poslal nad jabloneckou branku. Rezek poté prověřil střelou do středu branky brankáře Valeše. Před půlhodinou hry se Mihálik elegantně zbavil domácího obránce, následnou střelu mu ale lapil gólman Hruška. Výborně hrající Mihálik se před domácí branku tlačil brzy znovu, tentokrát zkoušel Hrušku překvapit technickým lobem, domácí brankář ale jeho úmysl přečetl a míč vyrazil. V závěru poločasu zahrozili ještě příbramští, po standardní situaci Rezka pálil Pilík nad naše břevno.

Domácí kouče Petr Rada reagoval na stav utkání o přestávce dvojím střídáním. V 57. minutě kopal Pilík trestný kop z 23. metrů a míč poslal přesně k jablonecké tyči – 1:2. Jablonec zahrozil z rychlého brejku Tecla, po kterém Hanousek netrefil křižnou střelu vzdálenější tyč. Hanousek zamířil do podobných míst o dvě minuty později. Mihálik ve skluzu nastřelil jen brankáře Hrušku. V 70. minutě přidal Jablonec třetí branku, po rohovém kopu Trávníka uklidil míč do sítě hlavou Kubista. Na jablonecké straně mohlo být ještě veseleji, domácí Chaluš zkazil přihrávku vlastnímu brankáři, míče se zmocnil Doležal, ale tentokrát příbramského brankáře nepřekonal. Doležal se míče opřel i po ideálním centru Tecla, míč mu ale sjel po noze a balon zamířil vysoko nad branku Příbrami. Deset minut před koncem se přesto domácím povedlo opět snížit zásluhou pohotové střely střídajícího Kacafírka. Sedm minut před koncem fauloval na středu hřiště Tecla zezadu Ferrara a po druhé žluté kartě byl vyloučen. V samém závěru měly oba týmy ještě po jedné šanci, domácí Kacafírek ani hostující Doležal se ale před brankáři nedokázali gólově prosadit. Až v nastaveném čase podnikl Jablonec brejk do otevřené obrany, který zakončil Doležal přihrávkou na Tecla, který dal definitivní podobu konečnému výsledku 2:4 ve prospěch našeho Jablonce.


Sdílet článek

1.FK Příbram

B 13 Hruška
O 27 Chaluš
O 12 Ferrara yellow card red card
O 19 Krameš
O 20 Tregler
Z 17 Pecháček
Z 6 Pilík goal
Z 10 Rezek down
U 7 Brandner
U 11 Laňka down
U 9 Mahmutovič down

Náhradníci

B 1 Boháč
Z 32 Borek
Z 4 Casado up
Z 21 Mareš
U 23 Kacafírek up goal
U 18 Majtán up

FK Jablonec

B 29 Valeš
O 5 Hanousek
O 7 Hybš
O 27 Kubista goal
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček goal
Z 8 Masopust
Z 10 Trávník down assist
U 15 Doležal goal assist
U 17 Mihálik down
U 11 Tecl goal assist

Náhradníci

B 1 Repáň assist assist
O 18 Kouřil
Z 16 Bazal
Z 24 Končal up
Z 9 Mehanovič up
Z 26 Pospíšil
U 19 Wágner
46%

Držení míče

54%
11/5

Střely / Na branku

14/7
84

Vyhrané souboje

106
15

Fauly

18