Střelnice ePojisteni.cz liga, 10. kolo

FK Jablonec

1
2

FC Zbrojovka Brno

Martin Doležal
28’
8’
Michal Škoda
46’
Jakub Řezníček

Do důležitého utkání s Brnem jste nastoupili v rozestavení 4-4-2 a chtěli jsme vsadit na útočnou kartu zařazením Tecla s Doležalem. K utkání s Brnem nebyl ještě připraven zraněný stoper Luděk Pernica, který právě ze Zbrojovky do Jablonce přišel.

Začátek zápasu se nám vůbec nepovedl. Hned v první minutě nebezpečně zakončoval Michal Škoda, ale Hrubý jeho úmysl včas vystihl. V 8. minutě se již Brno radovalo z vedoucí branky. Po kombinaci Řezníčka se Škodou se druhý jmenovaný prosadil a poslal Brno do vedení 1:0. Studená sprcha našim hráčům paradoxně pomohla a hnali jsme se za vyrovnáním. Hned ve 13. minutě hlavičkoval nebezpečně Stanislav Tecl a jen těsně minul zadní tyč.

Ve 20. minutě se řítilo Brno do nebezpečného brejku a Hyčka mohl navýšit vedení. Brankář Hrubý nás ale opět výborně podržel. Ve 29. minutě ale mohly gólové oslavy vypuknout naplno. Trávníkův centr do vápna skvěle hlavou uklidil hlavou Martin Doležal na zadní tyč – 1:1! Ve 36. minutě mělo Brno velkou šanci po standardní situaci, kdy Škoda zakončoval hlavou těsně vedle.

Hned o minutu později se ve vápně prodral k centru z pravé strany Stanislav Tecl. Tísněn obránci však svůj pokus zamířil jen do Melichárka! Ve 45. minutě se pak Tecl dostal do další příležitosti. Centr z pravé strany si našel mezi dvěma obránci a hlavičkoval jen pár centimetrů vedle zadní tyče! V závěru prvního poločasu pak výrazně zahrozilo Brno. Po skrumáži ve vápně se dostali hosté několikrát k zakončení, ale naštěstí naše obrana odolala.

Do druhého poločasu jsme naskočili s jednou změnou v sestavě, a to když Jiráček nahradil Mihálika. Vstup do druhé části zápasu nám ale hrubě nevyšel. Odražený míč získal Škoda a přesnou přihrávkou na hranici ofsajdu vyslal do úniku Řezníčka, který si v samostatném „nájezdu“ věděl rady a poslal Brno do vedení 2:1.

Inkasovaná branka s námi zamávala, ale boj jsme nevzdali. Brno se však začalo více soustředit na defenzivu, ale brejky hostů byly nebezpečné. V krátkém čase jsme na hřiště poslali ještě Pospíšila s Wágnerem, kteří měli ještě více posílit ofenzivu. Ale nedařilo se nám dostat hosty více pod tlak. Až v závěrečné desetiminutovce přišla větší příležitost. Wágner po centru Hybše se zblízka střelou z otočky neprosadil. V samotném závěru zápasu už to bylo hodně křečovité a Brno si svůj náskok uhlídalo. Na výhru už tedy čekáme devět zápasů v řadě…


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 7 Hybš
O 18 Kouřil
O 27 Kubista
O 22 Nový down
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust yellow card
Z 10 Trávník down assist
U 15 Doležal goal
U 17 Mihálik down yellow card
U 11 Tecl

Náhradníci

FC Zbrojovka Brno

B 1 Melichárek yellow card
O 24 Hyčka
O 15 Šural
Z 11 Krejčí yellow card
Z 19 Lutonský down
Z 8 Polák
Z 16 Sedlák
Z 13 Vraštil
U 21 Přichystal down
U 37 Řezníček down goal assist
U 23 Škoda goal assist

Náhradníci

56%

Držení míče

44%
15/6

Střely / Na branku

16/6
91

Vyhrané souboje

84
18

Fauly

17