Střelnice ePojisteni.cz liga, 8. kolo

FK Jablonec

1
2

FK Mladá Boleslav

Stanislav Tecl
63’
9’
Golgol Mebrahtu
75’
Tomáš Přikryl

Jablonečtí fotbalisté nadále čekají v ligové soutěži na vítězství. V páteční předehrávce nestačili na rozjetý tým Mladé Boleslavi, které po vyrovnaném průběhu podlehli 1:2.

Naši fotbalisté nevstoupili proti favorizované Boleslavi do utkání vůbec špatně, v úvodu kombinovali na soupeřově půlce a Hübschmanem se dostali také k dvojitému zakončení, které ale hosté stihli vždy včas zblokovat. Boleslavští se poprvé do útoku dostali po devíti minutách hry, Mebrahtu se na levé straně po rychlém brejku protáhl kolem Kouřila a ke vzdálenější tyči prostřelil Hrubého. Středočeši šli do vedení hned z první střely na branku.

Další prudkou střelu vyslal na Hrubého Mareš, míč ale ztlumil v hrudi jablonecký brankář. Po čtvrthodině hry vyskočil skvěle na rohový kop Nového Doležal, svou hlavičku ale umístil těsně vedle boleslavské tyče! Mehanovićovu ránu z úhlu brzy poté vyboxoval boleslavský brankář Diviš a hned následoval rychlý brejk Středočechů. Po něm Chramosta předložil míč na střed vápna autorovi první branky Mebrahtuvi, který tentokrát naštěstí zamířil těsně vedle. Po půl hodině hry mířil z větší vzdálenosti nad břevno boleslavský Flejšman. Na druhé straně se do dobrého zakončení prodral Masopust, jenže střelu mu obránci stačili v poslední moment zblokovat na další z rohů. Boleslav hrozila stejně jako na Spartě z rychlých a dravých brejků, jeden takový se hostům povedl také ve 32. minutě, australský útočník Mebrathu ale tentokrát ztroskotal na Hrubém, který ho ve vyložené šanci vychytal.

Šest minut po půli se za hostující obranu dostal Doležal, jeho střelu Diviš dokázal vyrazit na roh. Po něm byl v pokutovém území stažen při zakončení Kouřil a rozhodčí Marek nařídil za tento prohřešek pokutový kop. K penaltě se postavil střídající Tecl, jenže v touze srovnat, poslal míč nad Divišovo břevno! Hosté mohli v 60. minutě přidat druhou branku, tutovku aktivního Mebrathua ale reflexním zákrokem vyrazil Hrubý! Jablonec byl za své dosavadní nasazení a aktivitu odměněn gólově přeci jen v 63. minutě, Hybš poslal od levé strany prudký přízemní centr, který Tecl i s pomocí břevna přeci jen skončil v mladoboleslavské brance a bylo srovnáno!

Vyrovnaný stav přesto strhla čtvrt hodiny před koncem Boleslav na svou stranu. Prudký centr z levé domácí strany napálil zblízka do sítě Přikryl a hosté opět vedli! Stejný hráč mohl zvýšit za další dvě minuty, Hrubý ale opět dobře zasáhl. Jablonecký brankář byl v permanenci také sedm minut před koncem, to zlikvidoval střelu Vukadinoviče a fantastickém zákrokem také dorážku Přikryla! Jablonec kontroval střelou Hybše těsně nad břevno. V samém závěru hlavičkoval po šajtli Pospíšila střídající Wágner jen do středu branky. Bojovný výkon na rozjetou Boleslav tentokrát nestačil, fotbalisté z města automobilů zvítězili na Střelnici 2:1.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 7 Hybš assist yellow card
O 18 Kouřil
O 27 Kubista
O 22 Nový
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček
Z 8 Masopust down yellow card
Z 9 Mehanovič down yellow card
U 15 Doležal
U 17 Mihálik down yellow card

Náhradníci

B 29 Valeš
Z 24 Končal
Z 26 Pospíšil up
Z 10 Trávník
U 28 Díl
U 11 Tecl up goal
U 19 Wágner up

FK Mladá Boleslav

B 23 Diviš
O 4 da Silva
O 3 Fleišman
O 28 Hůlka
O 21 Pauschek
Z 9 Kalabiška down
Z 11 Kúdela yellow card
Z 17 Mareš down
Z 14 Přikryl goal yellow card
U 19 Chramosta down
U 26 Mebrahtu goal

Náhradníci

B 12 Šeda
O 29 Keresteš
Z 22 Takács up
Z 7 Valenta
Z 30 Vukadinovič up
U 31 Klobása
U 18 Magera up
56%

Držení míče

44%
14/5

Střely / Na branku

12/9
121

Vyhrané souboje

101
12

Fauly

15