Střelnice ePojisteni.cz liga, 6. kolo

FK Jablonec

1
1

FK Dukla Praha

Ondřej Mihálik
52’
14’
Jakub Považanec

Po reprezentační přestávce se jablonečtí fotbalisté plného bodového zisku nedočkali. Doma remizovali s pražskou Duklou 1:1. Hosté vedli střelou Považance, za Jablonec vyrovnával Mihálik.

Jablonecký kouč Zdenko Frťala udělal po reprezentační pauze v základní jedenáctce hned několik změn. Na levém kraji obrany se objevil Jiráček, příležitost dostal po zranění Masopust, střed hřiště byl svěřen tentokrát Kubistovi.

V úvodu slušně zakombinovali domácí, Pospíšil přiťukl ve vápně Mihálikovi, jenže jeho střela ze záklonu mířila vysoko nad. Tým z Julisky šel do vedení ve 14. minutě, příliš prostoru dostala na levé straně dvojice Pražanů, Juroška našel na středu vápna zcela volného Považance, na jehož umístěnou střelu k tyči si sice brankář Hrubý sáhl, ale míč přesto skončil v jablonecké síti.

Jablonec se před hostující branku dostával těžko, neujal se střílený centr aktivního Jiráčka do vápna, ani střela Pernici po rohovém kopu. Potlesk domácích tribun přišel před půlhodinou hry, Masopust si narazil za vápnem s Kubistou, střela ale nemířila do prostoru vymezených tyčí. Brzy poté zkrácený roh posílal přímo do branky Masopust, Rada ale míč vyboxoval a následná hlavička Beneše mířila také vedle. Pražané mohli v samém závěru poločasu zvýšit své vedení, Manzia postupoval sám na Hrubého, jablonecký brankář ale skvělým zákrokem podržel svůj tým!

O poločase se odhodlal domácí lodivod hned ke dvěma střídáním. Trávníka se zraněným Benešem nahradili Doležal a Kouřil. Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivně. Parádní centr Masopusta nevyužil ve vyrovnání Jiráček, když osamocený hlavičkoval mimo vzdálenější tyč! Úvodní tlak však přeci jen vygradoval v zasloužené vyrovnání, Kubista v 51. minutě vybojoval míč na středu hřiště u autové čáry, Masopust následně uvolnil přes celou šířku hřiště Mihálika, který zkušeně k tyči srovnal!

Dukla ale nadále hrozila, Považancovu střelu musel vyboxovat Hrubý a pokus Jurošky se mezi domácí tyče nevešel. V 66. minutě musel sprintérský souboj mezi střídajícím Čajičem a Novým hasit jablonecký obránce včasným skluzem až před jabloneckou brankou. Tvrdou střelou vyslal na brankáře Radu zase jablonecký stoper Kouřil, strážce hostující branky míč raději vyrazil na roh. Dukla nadále zlobila, hned před dvojicí číhajících hráčů musel skluzem poslat míč do zámezí Pernica. Na druhé straně se zase neujal rychlý brejk Pospíšila, který obránci zblokovali na roh. Přesně mezi tyče nezamířil ani Wágner z otočky. Tým z Julisky táhl další brejk po své pravé straně, střílený centr ale stihl Nový v poslední moment odkopnout před zakončujícími hráči.

V nebývalém záříjovém parnu se už více šancí na Střelnici neurodilo, i proto si oba celky body rozdělily po remíze 1:1.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš down
O 27 Kubista yellow card
O 22 Nový
O 4 Pernica
Z 21 Jiráček
Z 8 Masopust assist
Z 26 Pospíšil
Z 10 Trávník down
U 17 Mihálik down goal
U 19 Wágner

Náhradníci

B 29 Valeš
O 18 Kouřil up
Z 3 Hübschman
Z 24 Končal up
Z 9 Mehanovič
U 15 Doležal up
U 11 Tecl

FK Dukla Praha

B 1 Rada
O 6 Juroška down assist
O 33 Kušnír
O 27 Preisler
O 22 Šimůnek
O 19 Štetina yellow card
Z 5 Hanousek
Z 7 Považanec down goal
Z 15 Tetour
U 9 Beauguel yellow card
U 11 Manzia down

Náhradníci

B 30 Hroššo
O 20 Miloševič
O 21 Smejkal up
Z 8 Čajić up yellow card
Z 16 Kovaľ
U 14 Olayinka up
U 25 Vopat
46%

Držení míče

54%
12/3

Střely / Na branku

14/2
104

Vyhrané souboje

103
15

Fauly

17