Střelnice ePojisteni.cz liga, 3. kolo

FK Jablonec

2
2

1.FC Slovácko

Tomáš Wágner
5’
Ondřej Mihálik
83’
19’
Tomáš Rada
77’
Marek Havlík

Jen s remízou 2:2 a jedním bodem se musejí jablonečtí fotbalisté spokojit po domácím utkání s dobře hrajícím Slováckem. V závěru zápasu nedal penaltu útočník Wágner.

Jablonečtí vstoupili do utkání přesně tak, jak si přáli. Nejprve se v solidní šanci ukázal Jiráček, ale z úhlu míč do branky neprotlačil. Trávníkův trestný kop pak z levé strany trkl na zadní tyči hlavou do sítě už v 6. minutě Wágner! Hosté i přes rychle inkasovanou branku ale nepůsobili vůbec bezradně. Civič se ukázal otočkou alá Zinedine Zidane, Kerbrovu střelu po další akci vyrážel Hrubý raději na roh. V 19. minutě bylo srovnáno, po rohovém kopu napřáhl za vápnem zkušený Tomáš Rada a jeho tečovaná rána skončila za zády bezmocného Hrubého.

I po srovnání skóre se balon nadále přeléval ze strany na stranu, nebezpečnější byli domácí hráči. Košút hlavičkoval skvěle po trestném kopu, ale Hrubý v jablonecké brance dokázal míč mířící pod břevno vytěsnit skvělým zákrokem na roh! Krátce nato důrazný Wágner v souboji přiťukl do dobré pozice Mehanovićovi, ale ten v těžké pozici branku minul. Jablonečtí hrozili dál a v závěru první půle Kubista zase pálil z voleje jen do středu branky. Aktivní Kubista napřáhl těsně před odchodem do kabin znovu a tentokrát jen o pár centimetrů přestřelil.

Po změně stran se oba celky chvíli nemohli dostat do tempa. Domácí kouč už pět minut po přestávce stáhl Mehanoviće a na hřiště poslal Pospíšila. První nebezpečí druhého poločasu zařídil Kouřil střelou z přímého kopu těsně vedle pravé tyče. V 62. minutě získal na půlce balon Hübschman, jenže solidní přečíslení domácí nedotáhli do zakončení. Na hřiště se posléze dostal i Bazal, Slovácko ale stále dobře napadalo a nervozita na domácích kopačkách s přibývajícím časem stoupala. Čtrnáct minut před koncem byli domácí potrestáni, střídající Havlík dostal ideální přihrávku od Civiče na střed vápna a zblízka prostřelil Hrubého – 1:2!

Srovnat mohl chvíli poté Kubista, Wágner mu pěkně přenechal kolmou přihrávku, jenže v rozhodující moment utekl Vojtovi míč od kopaček. Hned vzápětí Pospíšil vysunul skvěle do brejku střídajícího Mihálika, který zachoval chladnou hlavu a tváří tvář brankáři srovnal na 2:2!

To však ještě nebylo vše, čtyři minuty před koncem byl sražen v pokutovém území Kubista a rozhodčí nařídil pokutový kop. Jenže Wágner z nařízené penalty v infarktovém závěru přestřelil branku Heči! Víc už jablonečtí nestihli, a tak si ve třetím kole oba soupeři nakonec body rozdělily po remíze 2:2.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 7 Hybš
O 18 Kouřil
O 27 Kubista
O 22 Nový yellow card
O 4 Pernica
Z 3 Hübschman yellow card
Z 21 Jiráček down
Z 9 Mehanovič down
Z 10 Trávník down assist
U 19 Wágner goal

Náhradníci

B 29 Valeš
O 5 Hanousek
Z 16 Bazal up
Z 13 Kubista
Z 26 Pospíšil up assist
U 28 Díl
U 17 Mihálik up goal

1.FC Slovácko

B 29 Heča
O 22 Košút
O 23 Reinberk
O 16 Šimko
Z 3 Civič assist yellow card
Z 14 Daníček down
Z 9 Diviš down
Z 4 Rada goal
Z 5 Šumulikoski yellow card
Z 11 Ťok down
U 21 Kerbr assist

Náhradníci

B 25 Daněk
O 27 Břečka
O 24 Chýla
Z 15 Biolek up
Z 20 Havlík up goal
Z 8 Hlúpik
U 17 Zajíc up
49%

Držení míče

51%
9/3

Střely / Na branku

7/4
115

Vyhrané souboje

100
14

Fauly

22