Ďolíček, Praha Synot liga, 16. kolo

Bohemians Praha 1905

2
1

FK Jablonec

David Bartek
47’
Daniel Krch
50’
9’
Vjačeslav Karavaev

Ani v posledním zápase letošního roku se našim barvám nedařilo. V Ďolíčku jsme odehráli dobře pouze první poločas, což nakonec na body nestačilo.

Dvě změny v základní sestavě přichystal pro poslední zápas roku v Ďolíčku kouč Jaroslav Šilhavý. Slušně zaplněným vršovickým stadionem se nesla mikulášská nálada. Diváky nabudil hned první střelecký pokus Klokanů, to pokus Schicka vykopl z brankové čáry Pernica! Jablonec se nenechal zahanbit a odpověděl střelou Pospíšila, která rozvlnila boční síť. V 9. minutě sebrali jablonečtí míč domácím hned z výkopu brankáře, Hübschman prodloužil za obranu na Kravaeva, který svůj nájezd zakončil jemným obloučkem přes Zlámala a Jablonec vedl!

Domácím se sice povedlo už za čtyři minuty srovnat, ale branka nemohla být uznána pro ofsajd skórujícího útočníka Schicka. Další zakončení měl na kopačkách Jablonec, po pěkné akci zakončoval přízemní přihrávku Hanouska Mingazov, zlámal u tyče ale jeho pokus stačil zneškodnit. Jablonec podnikal velmi šikovné brejky, v dalším z nich nasadil Mingazov jesličky Škerlemu, následná střela Masopusta mířila ale těsně vedle tyče. Po půlhodině hry se vyznamenal jablonecký brankář Hrubý, který zneškodnil hned dvě zakončení Mosquery! Jablonecký Karavaev měl v Ďolíčku hodně ofenzivní choutky, jeho další zakončení zkrotil ve svých rukavicích Zlámal. Na druhé straně krásně sedla za vápnem střela domácího kapitána Jindříška a Hrubý měl s jeho pumelenicí pod břevno velké starosti! Hra na obě branky v první půli bezmála pět tisícovek diváků musela bavit.

Do druhého poločasu vlétli domácí jako uragán a hned ve 47. minutě Dolíček explodoval, když si centr Schicka z levé strany srazil do vlastní sítě Hanousek! Za další dvě minuty přišel gól z rohového kupu, Jiráskův centr uklidil do jablonecké sítě tentokrát hlavou stoper Krch! Opařená jablonecká obrana přihlížela i další akci domácího Barteka, který naštěstí mířil vedle!

Nabuzení domácí versus krkolomné akce jabloneckých hráčů, to byl obrázek dalších minut hry druhé půle. Schick se v dalším útoku domácích dostal ke střele z vápna a míč tentokrát skončil na jablonecké tyčce! Až poslední dvacetiminutovku zápasu si jablonečtí vytvořili jakýs takýs platonický tlak, jenže bez jakéhokoliv zakončení. Jak se tvoří příležitosti, předvedl našemu celku na domácí straně aktivní Mosquera, jeho krásná rána prosvištěla kolem Hrubého levé tyče!

Srdnatě bojující domácí nakonec s přehledem dovedli utkání do vítězného konce a přezimují mimo sestupové příčky. Naopak jablonečtí zakončili už tak nevýrazný podzim druhou porážkou v řadě.


Sdílet článek

Bohemians Praha 1905

B 1 Zlámal
O 15 Krch goal
O 3 Pauschek
O 28 Škerle
Z 5 Bartek goal yellow card
Z 24 Havel
Z 6 Hubínek down
Z 4 Jindřišek
Z 8 Jirásek down assist
Z 18 Mosquera
U 17 Schick down assist

Náhradníci

B 30 Fryšták
O 13 Gajič up
O 14 Šmíd up
Z 11 Čížek
U 9 Akulinin up
U 25 Hašek
U 10 Mikuš

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 22 Karavaev goal
O 6 Kysela
O 4 Pernica
O 16 Romera down
Z 3 Hübschman
Z 28 Masopust down
Z 13 Mingazov down
Z 26 Pospíšil yellow card
U 15 Doležal

Náhradníci

B 20 Bárta
O 23 Beneš up
O 25 Rys
Z 14 Breda
Z 24 Greguš up
Z 8 Silva Rossi
U 19 Wágner up yellow card
51%

Držení míče

49%
18/7

Střely / Na branku

17/7
98

Vyhrané souboje

102
12

Fauly

10