UMT Mšeno Příprava U19, přát.

FK Jablonec

1
6

FK Mladá Boleslav

Boleslav rychlým napadáním soupeřů a důrazem od počátku zápasu získala územní převahu. Přesto první dobrou střelu vyslal v 17. minutě jablonecký Morc, gólman byl však na místě. V 19. minutě střela boleslavských po zemi Terče také nezaskočila. Ve 22. minutě měl Jablonec možnost otevřít skóre z trestného kopu. Bulíř bohužel pálil jen do břevna. Hosté se ujali vedení ve 26. minutě díky chybě jabloneckých. Obdobně padl i druhý gól do jablonecké sítě v 31. minutě. Na 0:3 za dvě minuty zvýšila Boleslav z pokutového kopu po faulu Lischky. Ve 40. minutě dlouhý míč z levé strany skončil k překvapení všech i jabloneckého brankáře v levém růžku domácí branky.

Ve druhém poločase se opticky hra vyrovnala a na obou stranách se gólové šance dlouho nevytvořily. Až v 77. minutě jablonečtí odrazili trestný kop hostů, ale jen k soupeři, který z levé strany as tečí brankáře poslal míč popáté do sítě. Čestný úspěch Jablonce zařídil v 80. minutě Kubista, který tak zakončil jednu z mála akcí domácích. Na konečných 1:6 upravili skóre hosté v 85. minutě opět střelou po zemi z levé strany.

"Utkání jsme začali slušně a do třicáté minuty se hrál vyrovnaný zápas. Nastřelili jsme břevno a měli hru pod kontrolou. Poté jsme prostřídali a dopustili jsme se v krátké době několika velmi hrubých chyb, které soupeř bez milosti využil. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. Prostor dostávají všichni hráči a po odchodu velké části hráčů do A týmu a juniorky máme velmi mladý tým. Vázne nám souhra a na hřišti to dnes moc neladilo. I když je porážka vysoká, patří k momentálnímu vývoji týmu. Hráči se spolu musí sehrát jak v kabině, tak i na hřišti. Mužstvo si musí projít katarzí neúspěchu a je dobře, že je to nyní v přípravě. Nabíráme kondici a větší souhře se budeme věnovat od příštího týdne na soustředění. Čekají nás další utkání, které nám ukáží další nedostatky a přednosti," hodnotí zápas s Mladou Boleslaví trenér David Oulehla.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek