Article image

Rada: Jsme na začátku, tři body jsou důležité

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:0
FORTUNA:LIGA, 1. kolo pá 12. 7. 2019, 18:00
Reportáž

Výhra v úvodním ligovém kole potěšila našeho lodivoda Petra Radu. Temperamentní kouč musel po změnách dávat dohromady nejen novou obranu. Jak hodnotil zápas s Bohemians?

Hostující kouč Martin Hašek litoval dobrého prvního poločasu, v kterém šel Jablonec do vedení. „Po krátké přípravě, kdy nebylo příliš času ani dostatek přípravných zápasů, abychom adaptovali nové hráče. Dnes na sebe proto narazily dva týmy, co nevěděly, co od sebe čekat. Vstoupili jsme do toho dobře a byli jsme lepší, pak jsme ale inkasovali gol po individuální chybě. Byl to pro Jablonec v podstatě dárek, my jsme potom šli dolů. Věřili jsme ale, že pokud budeme takto pokračovat, že bychom tu mohli bodovat. V druhém poločase jsme na ten výkon ale už nenavázali. Mohlo se to zlomit ještě po šanci Vodháněla, která měla skončit golem, ale to by pak byl asi už jiný příběh. Celkově měla naše hra klesající tendenci, nebezpečnější byl Jablonec. Domácí nám vstřelili druhý gól a ani v závěru jsme naší velkou šancí nedokázali skore korigovat. Máme navíc červenou kartu, kdy neudržel nervy Köstl. Dalo se tu bodovat za tři body,“ byl i po zápase přesvědčený kouč Klokanů.

Domácí lodivod Petr Rada si třech bodů z úvodního zápasu považoval. „Začátek byl z naší strany trochu kostrbatý. Nějakou kostru jsme ale drželi. Bylo tam z obou stran poměrně hodně nepřesností. Bohemka měla dlouhé auty, což vypadalo opticky jako tlak, ale nic z toho nevytěžila. Šli jsme do toho s mladým Plechatým, což určité riziko bylo, ale až na nějaké dvě rozehrávky obstál. Pak Matoušek vypíchl míč soupeři a šel sám na branku. V tomhle je silný, tohle umí proměnit. Vedli jsme a hráče jsem nabádal, aby byli trpěliví. Pak se hra vyrovnala. Nám se dařilo dostávat balony do stran. Hráči Bohemians měli v druhém poločase velkou šanci po zpětné přihrávce, to jsme naštěstí přečkali. Hráli jsme směrem dopředu a z jednoho dobrého balonu jsme přidali Matouškem druhý gól hlavou. Už předtím jsme měli šanci Doležalem, tam zase skvěle zasáhl Valeš,“ hodnotil zápas jablonecký kouč Petr Rada.

„Na první kolo a s těžkým soupeřem jsem rád, že máme tři body. Změn je tu hodně a je vidět, že jsme na začátku. Určitě to nejede tak, jak jsme byli zvyklí. Máme poslední týden volnější, pak nám začne Evropská liga. Věřím tomu, že i zranění hráči se dají dohromady, abychom měli širší kádr. Tři body jsou dnes opravdu důležité,“ byl spokojený kouč Jablonce, který ocenil nejen střelce Matouška. „I Martin Doležal dnes odvedl dobrou práci, absolvoval hodně soubojů a udržel hodně míčů. Matoušek dal dva góly, oba byly hezké. V přípravě to od něj nebylo úplně ono, po střevních problémech to měl těžké. Poslední týden v tréninku už ale šel nahoru. Vypadal živější a víc si věřil. Splnil to, co jsme od něj očekávali. Je tu krátkou dobu, musíme s ním dál pracovat. Má dobré věci i nedostatky na kterých musíme zapracovat,“ uvedl Rada na adresu střelce, který dvěma přesnými zásahy zajistil Jablonci úvodní výhru 2:0.


Author Jan Bendl
Sdílet článek