Article image

Kapitán vystřelil Jablonci tři důležité body

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
2:1
FORTUNA:LIGA, 28. kolo ne 14. 4. 2019, 15:30
Reportáž

Nejzkušenější z našeho kádru kapitán Tomáš Hübschman strhl vítězství v nedělním zápase s Duklou Praha na stranu svého týmu. V české lize zaznamenal teprve druhou branku, o to krásnější ale byla.

Sedlo mi to, byl rád kapitán Tomáš Hübschman

Podle postavení v tabulce se očekávalo vaše jednoznačné vítězství, ale nakonec se ukázalo, že to až tak lehký zápas pro vás nebyl.

Je to tak. Určitě jsme takový průběh neočekávali, a že budeme prohrávat, to už vůbec ne. Ale nehledě na postavení v tabulce jsme se připravovali na těžký zápas a to se potvrdilo. Dukla se prezentuje dobrým kombinačním fotbalem, akorát jí chybí výsledky a body. Takže to naše očekávání se potvrdilo, oni hrají o život a na jejich nasazení je vidět, že se chtějí zachránit.

Jak moc ovlivnilo zápas vyloučení dukelského hráče?

Těžko říct. Někdy se proti deseti hraje hůř, tým se semkne a takové mužstvo je schopno i v deseti třeba z brejků vyhrát. I Dukla se o to tady snažila, ale myslím si, že jsme to do stavu 2:1 zvládli. Pak jsme v závěru ztráceli zbytečně moc balonů a neudrželi jsme se na útočné polovině s míčem na noze, což byla škoda a naše chyba.

Byl to tvůj nejhezčí gól?

Neřekl bych. Podobný jsem dal v Poltavě, ještě když jsem hrál za Šachťar Doněck. Když těch gólů není tolik, tak se to těžko srovnává.

Dnešní gól byl vítězný, takže asi jeden z nejdůležitějších.

No tak asi jo. Těch branek, co jsem dal, moc není. Ale že bych se rozstřílel, to bych neřekl. Míň branek jsem dával i proto, že minimálně polovinu zápasů jsem v české lize hrál na místě stopera, takže ta možnost dát gól z půlky hřiště je samozřejmě menší, než když se pohybujete kolem vápna. Navíc v současné době chodím i na standardky, takže ta šance dát gól je větší.

Trefil si to parádně.

Jo. Myslím si, že jsem si to dobře připravil dotekem a pak už jsem nevymýšlel žádnou přihrávku. Po tom zpracování jsem měl v hlavě, že to zakončím a sedlo to.

Do konce základní části zbývají dvě kola a pak vás čeká nadstavbová část. Jak se na ni těšíš?

Jak jste řekl. Do konce základního kola zbývají dvě kola, ale furt se o něco hraje a vzhledem k následující nadstavbě se každý tým snaží urvat co nejvíc bodů. Takže už těďka je každý zápas důležitý a záleží jen na nás, jaký náskok si do nadstavbové části přineseme.


Honza Chramosta: Díky vítězství se nám podařilo odskočit 

Po delší době si nastoupil v základní sestavě. Jak se ti hrálo?

Těšil jsem se. Doli (Doležal) byl nemocný, tak jsem dostal šanci a myslím si, že na to, jak jsem dlouho nehrál, to nebylo špatný. Dal jsem góla a hlavně, že jsme vyhráli. Tak jsem spokojený.

Byli jste jasným favoritem a nakonec se ukázalo, že to až tak lehký zápas nebyl.

Ukázalo se, že tabulka je zrádná a v ní žádný lehký soupeř není. Minule od nás dostala Dukla šest gólů, dneska to bylo jiné. My jsme nedokázali proměnit nějaké šance a oni nám z jediného brejku dali gól, což nás trochu trápí, ale naštěstí jsme to dokázali otočit.

Prohrávali jste, pak však přišel tvůj gól. Jak moc byl důležitý?

Pro vývoj zápasu hrozně moc. Hlavní bylo, že jsme ho dali ještě do poločasu. A k té mé brance? Ani nevím, jak se tam vzal Hovorka z místa stopera a musím ho za to pochválit. Vystřelil, naštěstí se to ke mně odrazilo, já jsem stál na správným místě a dával to do prázdný brány.

Na dva jedna dával krásný gól sváteční střelec Tomáš Hübschman. Jak si ten gól viděl?

Trefil to parádně a ten gól mu strašně přeju. Vstřelil ho v pravý čas.

Ostravě jste utekli na šest bodů. Mysleli jste na to?

Jednoznačně. Věděli jsme, jak se hrály předcházející zápasy. Díky vítězství se nám podařilo odskočit o šest bodů a věděli jsme, že i Spartě, která bude hrát na Slavii, se můžeme přiblížit (hrála nerozhodně 1:1). Takže bylo důležité tohle utkání zvládnout.


Author Jan Bendl
Sdílet článek