Article image

22 ligových kol pohledem čísel a statistik

Dosavadní osmé místo v ligové tabulce není šťastné jak pro nás, tak i naše fanoušky. Při pohledu na statistiky, zejména ty útočné, patříme k nejlepším týmům v lize. Sráží nás tedy zejména produktivita a laciné obdržené góly.

Počet gólů čtvrtý nejlepší v lize

Co do počtu vstřelených branek, tak patříme do TOP 5 týmů SYNOT ligy. S celkově 35 góly v brance soupeře jsme na 4. místě v lize. Doma jsme skórovali osmnáctkrát a 17 branek jsme dali na hřištích soupeře.

Na druhé straně minulý rok jsme za celou sezonu inkasovali jen 22 branek a byli jsme na druhém místě v lize. Letos jsme toto číslo již překonali a to je za námi teprve 22 ligových kol. Aktuálně jsme inkasovali 28 gólů.

Ve statistikách se nám daří také střílet branky po vystřídání hráče. V aktuálním ročníku se nám to povedlo již sedmkrát a je to druhé nejlepší umístění v lize za Plzní, která takto vstřelila deset branek.

V počtu střel vládneme lize

Že se snažíme tlačit dopředu a zaměstnávat obranu soupeře dokazuje také počet střel. Samozřejmě, ne v každém zápase to jde podle našich představ, ale 343 střel v 22 zápasech není vůbec špatné číslo. V počtu střel na branku jsme na prvním místě v lize, byť okupujeme až osmou ligovou příčku. Mezi tyče soupeře jsme vypálili 131 střel!

S počtem střel souvisí také počet útočných akcí, po kterých se dostaneme na dostřel branky soupeře. Celkem máme podle rozšířených ligových statistik 14 674 útoků, což také patří k nejvyššímu počtu v lize.

V přihrávkách opět na čtvrtém místě

10571 – to je celkový počet přihrávek, který jsme vyprodukovali za dosavadní průběh aktuálního ročníku SYNOT ligy. Tento počet nás řadí na čtvrté místo mezi ligovými týmy a úspěšnost máme na hranici 78 procent. To je šestá nejlepší úspěšnost v lize!

Obranné souboje drhnou

V úspěšnosti obranných soubojů se nám letos příliš nedaří. Celkem jsme absolvovali 2104 soubojů v defenzivě a vyhráli jich jen 48 procent, tedy 1005 obranných soubojů bylo úspěšných. To nás řadí na 12. místo v lize. 

Podívejte se také na individuální statistiky našich hráčů na webu. Stránku otevřete kliknutím na obrázek níže.



Author Martin Bergman
Sdílet článek